Dan Barna cere primarilor sa fie creativi in pandemie: In loc de "voteaza-ma", sa spuna simplu "vaccineaza-te!"

1 săptămână in urmă 23

Vicepremierul Dan Barna considera ca primarii au "un rol critic" in ceea ce priveste succesul campaniei de vaccinare anti-COVID, el pledand si pentru implicarea partidelor politice, care au structuri foarte bine puse la punct in teritoriu, pentru a-i convinge pe oameni sa se imunizeze fata de infectia provocata de SARS-CoV-2. "Pentru a-si obtine voturile sunt foarte creativi in a ajunge cu mesajele la poarta omului sau la urechea omului. Hai sa folosim asta si in loc de >, sa spuna foarte simplu: > ", afirma Barna, referindu-se la politicieni.

Liderul USR-PLUS sustine ca primarii si partidele politice pot avea un rol foarte important in diseminarea mesajelor pro-vaccinare.

"Trebuie sa reinventam o alta campanie, mult mai aproape de cetateni, mult mai aproape de comunitati, mult mai aproape de oamenii care nu urmaresc emisiunile politice, poate se uita la Taraf TV. Si atunci trebuie sa ducem vaccinul mult mai aproape de poarta si de casa romanilor. In aceasta noua etapa a campaniei de vaccinare e foarte important rolul primarilor, tocmai pentru a infiinta aceste centre, pentru a anunta daca au dificultati (...) Primarii au un rol critic si fac apel si acum catre toti primarii, de la toate partidele: concentrati-va in comunitatile dumneavoastra sa convingeti cetateni ca vaccinarea este singura solutie pentru a ne intoarce la o normalitate pe care o dorim cu totii. (...) Mai sunt, la fel de bine, si partidele politice care au structuri teritoriale destul de bine reprezentate care la randul lor (...) sa-si foloseasca reteaua pentru aceasta lupta de a convinge cetatenii sa mearga sa se vaccineze si de a aduce vaccinul cat mai aproape de strada si de casa oamenilor"", a afirmat Dan Barna, vineri seara, la Digi 24.

El a mentionat ca a discutat deja cu primarii USR pe acest subiect si ca acestia au reactionat "exact cum este Romania", in sensul in care unii au anuntat ca au demarat deja campanii pentru a-i convinge pe oameni sa se vaccineze, altii au promis ca se vor ocupa, in timp ce altii au sustinut ca aceasta este o decizie care priveste pe fiecare.

"Le-am spus ca trebuie sa priveasca aceasta campanie exact ca pe o campanie electorala. Pentru a-si obtine voturile - si asta e valabil pentru toti primarii, nu doar pentru cei ai USR-PLUS - pentru a-si obtine voturile sunt foarte creativi in a ajunge cu mesajele la poarta omului sau la urechea omului. Hai sa folosim asta si in loc de >, sa spuna foarte simplu: > Am vazut capacitatea partidelor, in sens foarte larg spun asta, de a ajunge la oameni atunci cand au nevoie. Acum Romania are nevoie sa ajungem la oameni cu acest mesaj de vaccinare", este de parere viceprim-ministrul.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă