Dan Barna: Aseară a fost o discuție foarte matură. Ideea că un partener sau altul își bifează toate obiectivele politice și un alt partener stă și aplaudă topit de emoție n-are cum să asigure funcționarea unei coaliții 

1 lună in urmă 37

Liderul USR PLUS Dan Barna a declarat, miercuri seara, la TVR 1, că marți seara a fost „o discuție foarte matură” în ședința coaliției și a subliniat că „ideea că un partener sau altul își bifează toate obiectivele politice și un alt partener stă și aplaudă topit de emoție n-are cum să asigure funcționarea unei coaliții”.

Un nou blocaj se înregistrează în coaliție după ședința de marți seară, când UDMR și premierul Florin Cîțu ar fi acuzat USR PLUS de șantaj politic. Potrivit surselor G4Media.ro, liderul USR, Dan Barna, le-ar fi transmis partenerilor de coaliție că ”varianta în care voi treceți prin Guvern tot ce vreți voi și noi aplaudăm ca pinguinii nu are cum să reziste”.

„Am spus că într-o coaliție obiectivele politice și obiectivele strategice ale fiecărui partener trebuie să fie prioritizate în mod egal. Ideea că un partener sau altul își bifează toate obiectivele politice și un alt partener stă și aplaudă topit de emoție n-are cum să asigure funcționarea unei coaliții”, a declarat Barna, miercuri seara, la TVR 1.

„Sunt subiecte – SIIJ, zero taxe pe salariul minim – care există în programul de guvernare (…), sunt teme care deși au fost aduse pe agendă și se regăsesc în programul de guvernare, nu au făcut niciun pas mai departe. Or, nu poate să funcționeze o coaliție în condițiile în care doar unul sau altul dintre membri își îndeplinește obiectivele pentru care a fost trimis în acea coaliție de către electorat. (…) Despre aceasta a fost discuția foarte agreabilă de altfel aseară, nu și-a scos nimeni ochii, nu a leșinat nimeni pe vreun scaun. A fost o discuție foarte matură despre cum arată funcționarea acestei coaliții”, a mai spus liderul USR PLUS.

sursa foto: Facebook/ Guvern

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă