Dan Barna: Am văzut varianta în care PNL ia toate ministerele de forță, sperând ca USRPLUS să ia celelalte ministere. Suntem un partener de guvernare, nu un partid care ajută PNL să guverneze/ E chiar mai bine să luăm Camera Deputaților

2 luni in urmă 1

Liderul USRPLUS Dan Barna a declarat, marți, la Digi24, că ”USR este un partener de guvernare, nu un partid care ajută PNL să guverneze” și că partidul pe care îl conduce împreună cu Dacian Cioloș are soluții pentru toate ministerele:

Miza consultărilor este să creăm o coaliție, o majoritate în Parlament, apoi un Guvern. E momentul prin votul de duminică, ca USRPLUS să facă parte din coaliția de guvernare. Am primit acei 16% tocmai ca prioritățile noastre foarte specifice să devină realitate. Așteptările noastre sunt să construim o echipă de guvernare Ministere: Asta depinde foarte mult de cum vor merge negocierile pe program și angajamente de guvernare pentru că în funcție de calendarul primelor 3-6 luni vom vedea și ministerele E important ca USR să fie un partener la guvernare și nu un partid care ajută PNL să guverneze Am văzut varianta în care PNL ia toate ministerele de forță, sperând că USR ia celelalte ministere (Intenționați să fiți președintele Camerei Deputaților?) În spațiul public sunt doar interese dintr-o parte sau alta, nu au existat discuții, nu e nimic de infirmat sau confirmat. Este o soluție la fel de bună sau chiar mai bună ca USR să ia Camera Deputaților, este o decizie pe care o vom lua cu colegii să vedem ce își va asuma fiecare coleg din USRPLUS. Venim la guvernare să participăm la guvernare, nu suntem un partid ajutător de guvernare. Avem soluții pentru toate ministerele. Nu se pune problema de negocieri sau alianțe de guvernare cu PSD. În momentul de față, mesajul pe care l-a dat electoratul este o guvernare de dreapta.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă