Dalai Lama, 85 de ani, s-a vaccinat anti-Covid. "Această injecție este foarte, foarte utilă", a spus liderul spiritual tibetan

1 lună in urmă 3

Dalai Lama, liderul spiritual tibetan în vârstă de 85 de ani, a primit prima doză de vaccin împotriva coronavirusului, la un spital din Dharmsala, nordul Indiei.

Dalai Lama s-a vaccinat şi el, împotriva coronavirusului

Profi Media

Dalai Lama a venit la spital ca un om obişnuit

După ce a primit vaccinul, el a îndemnat oamenii să fie curajoși și să se vaccineze. "Pentru a preveni unele probleme grave, această injecție este foarte, foarte utilă", a spus el, citat de AFP.

Dr. G.D. Gupta de la Spitalul Zonal, unde a fost administrat vaccinul, a declarat reporterilor că Dalai Lama a fost observat timp de 30 de minute după injecţie şi totul a fost în regulă

"S-a oferit să vină la spital ca un om obișnuit, pentru a se vaccina", aspus medicul.

Alte zece persoane care locuiesc în reședința lui Dalai Lama au fost, de asemenea, vaccinate, a spus Gupta. Toate cele unsprezece persoane au primit vaccinul Covishield, care a fost dezvoltat de Universitatea Oxford și producătorul de medicamente din Marea Britanie, AstraZeneca, și fabricat de Institutul Serului din India.

India a confirmat peste 11 milioane de cazuri de coronavirus și peste 157.000 de decese. Țara, care are al doilea cel mai mare număr de cazuri din lume, în urma SUA, și-a lansat inițiativa de vaccinare în ianuarie, începând cu asistența medicală și lucrătorii din prima linie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

dalai lama vaccin covid injectie lider spiritual tibet
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă