Dacii şi romanii, din nou faţă în faţă. Cel mai mare festival dedicat istoriei antice a avut loc în apropiere de Deva

1 lună in urmă 20

Războaiele daco-romane au fost reconstituite la cel mai mare festival dedicat istoriei antice. Măgura Uroiului, de lângă Deva, un loc cu o semnificaţie aparte pentru istoria românilor, a fost "ocupată" pentru câteva zile de daci şi romani, dar şi de alte triburi care au stăpânit în Antichitate teritorii din actuala Românie. 

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Spectatori, turişti, dar şi numeroşi invitaţi au fost primiţi pe platoul de sub Măgura Uroiului, dealul care seamănă cu o cuşmă de dac.

Aici puteţi vedea câteva femei romane frumoase în cele mai frumoase costume ale lor, iar eu sunt o femeie din Barbaria.

Turist: Venim din Italia şi am răspuns invitaţiei de a participa la Festivalul DacFest 2021 alături de prietenii români.

Întregul eveniment a fost pus la punct de către autorităţile locale şi asociaţia Terra Dacica Aeterna, împreună cu alte organizaţii de reconstituire istorică, care aduc în prezent viaţa dacilor şi a romanilor.

Turistă: Este o ediţie extraordinară. Îmi place tare mult pentru că sunt o grămadă de activităţi.

Turiştii au putut vedea cum trăiau oamenii în acele timpuri şi cum îşi ocupau timpul. În numeroasele ateliere puse la dispoziţia lor, vizitatorii au urmărit cum se turnau monedele sau armele, cum se făceau vasele din lut, dar şi tot felul de alte meşteşuguri.

Au fost şi lupte între gladiatori. Unul dintre ei, învingător în luptă, a obţinut ce-şi dorea - o soţie tânără şi frumoasă.

La lăsarea întunericului, ielele au dansat în jurul focului de tabără, iar spectatorii s-au bucurat de bucate tradiţionale antice

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă