Dacian Cioloș susține că ar trebui făcută o diferențiere între ”esențialii” care au prioritate la vaccinare: Eu nu pot să spun că sunt mai esențial decât mama mea, care are peste 70 de ani

2 luni in urmă 2

Copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș face apel la necesitatea diferențierii între persoanele care au cu adevărat nevoie să se vaccineze – precum bătrânii, medicii și profesorii – și cele care s-au obișnuit de-a lungul timpului cu privilegiile, exemplificând aici parlamentarii, politicienii și ”tot felul de funcționari”.

Cioloș a mai spus că mama sa, în vârstă de peste 70 de ani și cu probleme de sănătate, nu a reușit să se programeze la vaccinare decât în luna martie, subliniind că din acest motiv el nu s-a vaccinat încă pentru că nu se consideră ”mai esențial”.

”Haideți, povestea cu esențialii… sigur, esențiali sunt medicii, sunt profesorii, dar parlamentari, politicieni, tot felul de funcționari care s-au învățat cu privilegiile, pentru că lucrează la stat, cred că trebuie găsite mijloace pentru a face această diferență între cei care cu adevărat au nevoie și cei care se numesc ei esențiali. Uitați, eu sunt în situația în care mama mea e planificată abia la începutul lui martie, deci evident, eu nu pot să-mi permit, are peste 70 de ani, are mai multe probleme de sănătate, eu unul nu pot să-mi permit să mă duc să spun că sunt esențial, sunt mai esențial decât mama, care e în situația în care e”, a declarat Dacian Cioloș la RFI.

Întrebat dacă asta înseamnă că încă nu s-a vaccinat, Dacian Cioloș a răspuns: ”Nu, nu m-am vaccinat și am și spus că n-o să mă înghesui, până când nu văd că lucrurile funcționează în direcția bună, în direcția normală (…). Deci cred că e important și în România să facem cu adevărat o ierarhie, care să țină cont de realitățile din teren și nu de aerele astea de privilegiați pe care le pot avea unii care lucrează la stat sau care s-au obișnuit cu sistemul acesta de pile și relații prin care se bagă în față”.

Citește articolul integral pe rfi.ro

Citește și – Marcel Ciolacu anunță că s-a vaccinat: Dar după mama mea! Nu aș fi putut niciodată să mă vaccinez înaintea ei

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă