Dacian Cioloș: Sunt gata să îmi asum responsabilitatea conducerii Guvernului

2 luni in urmă 1

Dacian Cioloș a anunțat că este gata să-și asume responsabilitatea guvernării ca șef al Executivului, adăugând că la negocierile de la Palatul Cotroceni nu se poate merge „cu condiții ultimative”.

 Sunt gata să îmi asum responsabilitatea conducerii Guvernului

Dacian Cioloș: Sunt gata să îmi asum responsabilitatea conducerii Guvernului

Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Dacian Cioloș a spus că partidul pe care îl reprezintă va merge la negocierile cu președintele Klaus Iohannis cu o propunere de program de guvernare și o propunere de premier, așa cum a anunțat în campania electorală.

”Eu, dacă președintele mă va desemna, sunt gata să îmi asum această responsabilitate, nu o fac de dragul de a arunca un nume. Eu nu fac ca alții care candidează și apoi se retrag de pe liste doar așa de dragul de a atrage voturi. Nu! Eu îmi asum această propunere pe care partidul o face dar evident că președintele trebuie să facă niște calcule și să vadă în jurul cui se poate construi această majoritate și vom vedea care e opinia președintelui. În situația aceasta nu merge cu condiții ultimative. Am spus, într-adevăr, că trebuie să fie un premier reformator care să accepte un program de guvernare care să reformeze România”, a spus Dacian Cioloș, la Digi24.

Majoritate de centru-dreapta în Parlament

Co-președintele USR-PLUS a spus că o majoritate de centru-dreapta în viitorul Parlament este „destul de clară”, mai ales după redistribuirile de mandate care vor avea loc în contextul în care mai multe partide nu au reușit să treacă pragul electoral.

”Domnul președinte va avea posibilitatea să vină cu o propunere care să fie de discutat apoi și care să construiască o majoritate care, spre deosebire de domnul Ciolacu, eu spun că e posibilă și mie mi se pare destul de clară. Dânsul știe foarte bine, folosește cifrele pe care le avem acolo și știe foarte bine că vor exista redistribuiri pentru că avem mai multe partide care se pare că nu au intrat în Parlament, și atunci acele procente vor fi distribuite către partidele care au intrat. Se poate construi o majoritate de centru-dreapta care să guverneze România, dar e important pentru noi ca aceasta majoritate să guverneze nu doar de dragul guvernării ci să modernizeze România, să reformeze România”, a spus Dacian Cioloș.

Rezultate la alegerile parlamentare 2020

Până la ora 19:00, au fost centralizate la nivelul birourilor electorale de circumscripție județeană procesele - verbale centralizatoare din 18.624 secții de votare, reprezentând 95.25 % din totalul de 19.553 de secții de votare.

Conform datelor centralizate, numărul voturilor valabil exprimate este de 5.561.331, prezența la vot fiind de 30.10% din numărul total al alegătorilor înscriși în listele electorale permanente.

Rezultate Camera Deputaţilor:

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT - 29.71% PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL - 25.21% ALIANȚA USR PLUS - 14.73% ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR - 8.60% UNIUNEA DEMOCRATĂ MAGHIARĂ DIN ROMÂNIA - 6.05% PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ - 4.68% PARTIDUL PRO ROMÂNIA - 4.18% PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN - 1.10% PARTIDUL PUTERII UMANISTE (SOCIAL- LIBERAL) - 1.02% PARTIDUL ROMÂNIA MARE - 0.57%

Rezultate Senat:

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT - 30.16% PARTIDUL NAȚIONAL LIBERAL - 25.62% ALIANȚA USR PLUS - 15.21% ALIANȚA PENTRU UNIREA ROMÂNILOR - 8.69% UNIUNEA DEMOCRATĂ MAGHIARĂ DIN ROMÂNIA - 6.21% PARTIDUL MIȘCAREA POPULARĂ - 4.81% PARTIDUL PRO ROMÂNIA - 4.22% PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN - 1.32% PARTIDUL PUTERII UMANISTE (SOCIAL- LIBERAL) - 1.21% PARTIDUL ROMÂNIA MARE - 0.67%

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

dacian ciolos alegeri parlamentare ludovic orban demisie guvern
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă