Dacian Cioloș: „Să terminăm acest balet al divertismentului politic în care persoanele sunt mai importante decât rezultatul”

1 săptămână in urmă 17

Premierul desemnat, Dacian Cioloş a precizat, într-o postare pe Facebook, că va aștepta până vineri un răspuns de la foștii parteneri, PNL și UDMR, privind un eventual guvern susținut de coaliție, informează Agerpres.

Dacian Cioloș a subliniat că şi-ar dori să se termine acest „balet al divertismentului politic în care persoanele sunt mai importante decât rezultatul”.

„Foştii noştri parteneri m-au rugat să aştept până mâine pentru a vedea dacă partidele lor sunt de acord sau nu să reformăm coaliţia. Am decis să aştept până vineri. Nu avem prea mult timp la dispoziţie, dar am decis să aştept, pentru că un eventual guvern susţinut de coaliţie ar fi cel mai bun lucru acum”, a scris Dacian Cioloş pe pagina sa de Facebook.

„Mi-aş dori să terminăm acest balet al divertismentului politic în care persoanele sunt mai importante decât rezultatul. Nu cer nimănui sacrificii politice, dar sper că încă suntem suficienţi oameni maturi care să ştie că soluţiile implică renunţare, poate o formă de sacrificiu, dar şi diplomaţie”, a afirmat Dacian Cioloș.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdacianciolos%2Fposts%2F4443976222306295&show_text=true&width=500

Președintele USR-PLUS a precizat că „nu mă joc cu mandatul primit de la președintele României, așa cum nu mă joc atunci când discutăm despre lunile care urmează”, în condițiile în care „situaţia politică este instabilă, situaţia economică se degradează, situaţia medicală este dezastruoasă. Nu cad pradă disonanţei şi am răbdare, pentru că în această perioadă trebuie ca cineva să aibă calmul necesar rezolvării unei crize”.

Premierul desemnat a recunoscut orice partid care își asumă în acest moment guvernarea va face un sacrificiu, din cauza perioadei complicate în care se află România.

„Am fost azi (n.r. – miercuri) întrebat şi dacă am impresia că aş putea fi un premier de sacrificiu. Răspunsul meu e simplu: da, oricine îşi va asuma guvernarea în următoarele săptămâni şi luni va face un sacrificiu. Partidul care îşi asumă guvernarea în următoarele luni oricum face un sacrificiu, pentru că va fi o perioadă foarte grea. Mai mare sacrificiu decât cel de a guverna în această perioadă, din punct de vedere politic, nu cred că există. Nouă nu ne e teamă de acest lucru”, a notat Dacian Cioloş.

FOTO: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă