Dacian Cioloș, pregătit să renegocieze portofoliile ministerelor cu PNL: „Dacă noi avem premierul, e normal să existe pretenţii”

1 săptămână in urmă 21

USR este pregătit să renegocieze portofoliile ministerelor cu PNL şi UDMR, a declarat Dacian Cioloş, propunerea de premier a lui Klaus Iohannis, în cadrul unei emisiuni de la B1TV.

„Nu cred ca aici va fi blocajul. Dacă noi (n.r. – USR) avem premierul, e normal să existe pretenții să rediscutăm anumite portofolii.

Important este să ne punem de acord pe niște obiective politice, pe niște reforme, decizii care vor fi luate în perioada următoare. Pe cei care se uită pe factura de gaze sau la cei care mor în spitale nu sunt atât de interesați de cum împărțim portofoliile”, a declarat Dacian Cioloș, pentru B1 TV.

Dacian Cioloș speră că va reuși să „modereze” mai inspirat decât Florin Cîțu relațiile dintre USR și PNL, în vederea gestionării unui nou guvern.

„Trecutul recent a demonstrat că un guvern de coaliție poate să funcționeze când lucrează în echipă și premierul moderează relația dintre miniștri. Sigur, e interesant să faci calcule, cine/ce portofoliu are… (…) Dar în momentul de față suntem în stadiul în care vrem sau nu să mergem politic mai departe”, a mai transmis Cioloș.

Dacian Cioloş: „Mă aştept la orice la discuţia cu Cîţu. Dacă cineva vrea să piardă vremea poate să găsească motive să o piardă. Noi nu vrem acest lucru”

Dacian Cioloş, premierul propus de Iohannis, a dezvăluit că prima rundă de negocieri cu PNL și UDMR va avea loc miercuri, iar la cererea lui Florin Cîțu, discuția va fi doar între președinții celor trei partide.

Dacian Cioloș spune că se așteaptă „la orice” de la discuția cu Florin Cîțu (PNL) și Kelemen Hunor (UDMR) despre formarea unei noi majoritati guvernamentale și e mai bine să știe din timp dacă foștii aliați nu mai vor să continue împreună.

„PNRR-ul l-am asumat politic impreuna, partidele din coalitie, nu ar trebui sa fie probleme. Cat despre masurile legat de criza Covid si criza preturilor la energie, avem si noi cateva idei, sunt convins ca au si ei.

De aici vreau sa incepem discutia, daca exista vointa politica sa continuam acest proiect si pe urma sa vedem cum putem face. Eu ma astept la orice. Ma astept la orice varianta, important e sa incepem aceasta discutie. Lumea spune ca suntem in criza, ca avem nevoie de claritate, deci cu cat mai repede clarificam, cu atat mai bine. Daca incepem o discutie e deja un lucru bun si in urmatoarele zile ne putem organiza sa finalizam aceste discutii. Daca nu exista intentia de a continua, cel putin lucrurile vor fi clare si noi pe partea noastra vom decide ce vom face in continuare”, a zis Cioloș, marți, la B1TV.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă