Dacian Cioloș: Nu avem intenţia să ieşim de la guvernare atâta vreme cât suntem acolo ca să putem împinge reforme / Din octombrie încolo evaluăm cum funcţionează Guvernul

2 luni in urmă 22

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat joi că partidul său nu intenţionează să iasă de la guvernare cât timp poate face reforme și anunță o evaluare după luna octombrie a modului în care funcționează executivul.

„Vă spun foarte clar şi cred că a reieşit şi din ce am spus până acum: nu avem intenţia să ieşim de la guvernare atâta vreme cât suntem acolo ca să putem împinge reforme şi, din punctul meu de vedere, încă nu ne-am folosit toate resursele ca să împingem reformele la care ne-am angajat în programul de guvernare. Deci vom rămâne acolo pe redute şi ne vom bate atâta vreme cât încă avem convingerea că putem lua aceste decizii de reforme”, a anunţat Dacian Cioloş într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Cioloş a anunțat că vrea o evaluare a Guvernului Cîţu în octombrie, după terminarea alegerilor interne în USR PLUS şi PNL şi, totodată, crede că sunt posibile şi remanieri în cadrul Executivului.

„Va fi inevitabil ca din octombrie încolo, în cel mai scurt timp, să avem o proprie evaluare a felului în care funcţionează Guvernul şi aici nu e vorba de remanieri sau doar de remanieri, ci în general de felul în care funcţionează Guvernul, în care funcţionează Coaliţia din perspectiva rezultatelor şi aici va trebui să vedem ce avem de făcut inclusiv cu miniştri de-ai noştri, din USR PLUS, ca să folosim mai mult pârghiile directe pe care le avem în Guvern, pentru a împinge reforme pe care noi ni le dorim, ca să putem avea pretenţii mai mari de la colegii noştri de Coaliţie”, a mai spus Cioloş.

În ceea ce privește alegerile din USR PLUS, Cioloş a spus că îşi doreşte alegeri interne în partid mult mai liniştite faţă de PNL, o competiţie cu discuţii care să nu fie despre dosare şi care să nu inflameze spiritele „până la punctul la care asta poate să aprindă incendii, care apoi sunt mai greu de stins”.

„Şi noi în USR PLUS suntem într-o fază în care pregătim congresul, alegeri interne, însă încercăm să nu facem din asta un spectacol şi mai ales să nu afectăm bunul mers al lucrurilor şi din punct de vedere al Guvernului şi al statului, în general, dar e un moment important pentru noi, pentru că va fi primul congres al USR PLUS după fuziune. (…) Tocmai de asta v-am spus că va fi o competiţie internă şi noi nu vrem să amestecăm prezenţa noastră la guvernare cu competiţia internă. (…) E important să nu inflamăm spiritele până la punctul la care asta poate să aprindă incendii, care apoi sunt mai greu de stins, pentru că va trebui să guvernăm în continuare. (…) Noi în competiţia noastră internă avem multe de discutat şi (…) sunt multe lucruri de aşezat, dar vom căuta să le ţinem în discuţiile interne. Evident ele vor fi publice, pentru că sunt discuţii care interesează şi publicul, dar vrem să evităm să amestecăm guvernarea în discuţiile noastre interne şi până acum cred că am reuşit să o facem”, a spus Dacian Cioloş. (sursa foto: Inquam Photos/ George Călin)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă