Dacian Cioloș lansează bomba - Ce partid cheamă USR pentru o alternativă cu adevărat liberală în 2024

1 săptămână in urmă 57

LUNI, 22 NOIEMBRIE 2021, 23:59

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Este o chemare pentru o alternativă politică la alegerile din 2024, susține Cioloș.

„Uitați-vă la câtă susținere mai are Florin Cîțu. Noi ne-am dorit refacerea coaliției cu un premier cu care să putem lucra, dar nu a existat disponibilitatea aceasta. Vom pregăti pentru 2024 o alternativă cu adevărat liberală, reformatoare, care să câștige încrederea românilor, nu e totul pierdut. E foarte multă lume dezamăgită cu ceea ce s-a întâmplat, realizez lucrul acesta”, a declarat Dacian Cioloş, luni seară, la un post TV.

„Sunt curios să văd ce va mai rămâne din PNL, cum o să-şi pună în aplicare politicile liberale, între ghilimele. Din păcate, constat că liberalismul a dispărut în PNL. O să-l conturăm noi, la USR, împreună cu ce a mai rămas din PNL, ca să venim cu o propunere alternativă pentru 2024. (...) Însăşi conducerea PNL-ului a dat în partid prin felul în care a ales să conducă aceste negocieri. (...) Astăzi nu au mai fost consultări, a fost o consfinţire a unei cumetrii pe care domnul preşedinte a năşit-o. (...) Consultările le-a ţinut cu preşedinţii partidelor care au format majoritatea", a adăugat Cioloș.

USR anunță că va forma și un "guvern din umbră", care va monitoriza deciziile luate la nivelul fiecărui minister.

„Vom folosi pârghiile pe care le vom avea în opoziţie ca să ne asigurăm, atât cât vom putea noi şi mai ales asigurând transparenţa prin poziţiile pe care le vom lua, că PNRR-ul e pus în aplicare şi că nu devine o sinecură de partid, că nu se fură bani de acolo. Ne vom asigura că reformele care sunt în PNRR (...) vor fi puse în aplicare, vom veni cu un guvern din umbră, avem oameni competenţi, calificaţi şi profesional şi administrativ şi vom urmări felul în care acest guvern îşi face sau nu îşi face treaba”, a mai spus Dacian Cioloș.

„PSD-ul vorbeşte în continuare de o mărire a pensiilor procentuală, cu x%. Care mărire va avea un impact bugetar, dar mare parte din banii aceia se vor duce tot spre pensiile mari şi menţinem în continuare câteva sute de mii de pensionari cu pensii de sub o mie o sută şi ceva de lei, cât e nivelul de sărăcie, menţinem în continuare acele pensii mici şi ceea ce propune PSD-ul nu rezolvă această problemă. USR-ul va veni cu propuneri, inclusiv cu propuneri legislative. Asta înseamnă pentru noi opoziţie, vom arăta că existăm alternativă”, a conchis Cioloş.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă