Dacian Cioloş, după demisia lui Ludovic Orban: Sunt gata să îmi asum această responsabilitate

2 luni in urmă 15


Liderul USR-Plus, Dacian Cioloş, a declarat, într-o intervenţie la Digi24, că alianţa pe care o conduce va merge la întâlnirea cu Klaus Iohannis cu un program de guvernare în care el reprezintă varianta de premier şi este gata să-şi asume această responsabilitate.


Dacian Cioloş a declarat că este nevoie de un nou început. "Preşedintele ştie foarte bine că vor exista redistribuiri pentru că avem mai multe partide care se pare că n-au intrat în Parlament, iar acele procente vor fi redistribuite și se poate construi o majoritate de centru-dreapta", a declarat Cioloş.


Liderul USR-Plus a anunţat că va merge la preşedinte cu programul de guvernare anunţat în campanie. Dacian Cioloş a fost propunerea USR-Plus pentru funcţia de premier în campanie.


"Mi se pare de bun simţ să mergem cu propunerea anunţată în campanie. Considerăm că avem oameni pentru toate poziţiile din Guvern. Eu nu fac ca alţii care candidează şi se retrag de pe listă. Nu e o propunere doar de dragul de a avea o propunere. Dacă președintele mă va desemna, sunt gata să îmi asum această responsabilitate", a spus Cioloş.


Preşedintele trebuie să facă nişte calcule. Nu mergem cu condiţii ultimative la Cotroceni, a mai spus Cioloş.


Ludovic Orban şi-a anunţat demisia din fruntea Executivului, după ce şeful statului i-a transmis că nu va mai fi nominalizat pentru a forma viitorul guvern.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă