Dacian Ciolos, dupa amenintarile cu moartea la adresa actritei Maia Morgenstern: "Nu poate ramane fara consecinte penale"

3 săptămâni in urmă 2

Europarlamentarul Dacian Ciolos a reactionat in urma amenintarilor cu moartea adresate actritei Maia Morgenstern. Intr-o postare de pe pagina sa de Facebook, Ciolos sustine ca evenimentul "nu poate ramane fara consecinte penale".

"Mesajul cu amenintari incalificabile antisemite adresat marii noastre actrite Maia Morgenstern si teatrului evreiesc de stat nu poate ramane fara consecinte penale asupra autorului sau autorilor.

Sunt socat de violenta de limbaj, atitudinea extremista, de intoleranta etnico-religioasa si rasismul scrisorii facute publice de doamna Maia Morgenstern. Credeam ca am invatat cu totii lectiile istoriei si ca acesta este un capitol incheiat.

Institutiile statului roman trebuie sa se autosesizeze de urgenta, sa identifice si investigheze aceste amenintari de neconceput. Sunt alaturi de Maia, de teatrul evreiesc si de toti cei care s-au simtit amenintati de aceasta manifestare reprobabila", a scris Dacian Ciolos, pe Facebook.

Un mesaj care cuprinde amenintari cu moartea la adresa actritei Maia Morgenstern si a actorilor de la Teatrul Evreiesc a fost trimis catre Teatrul Evreiesc de Stat si este semnat "din partea partidului AUR".


Reactia AUR

"Alianta pentru Unirea Romanilor a luat act cu stupefactie de atacul degradant, antisemit si suburban la adresa doamnei Maia Morgenstern, un artist emerit si indragit de romanii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiesti in Romania, o cultura care face parte din fibra culturala a poporului roman.

Suntem consternati in fata acestei intoxicari pe care o consideram incalificabila! Este de domeniul evidentei ca acest incident trist, survenit in chip programatic cu ocazia Pastelui evreiesc, este o intoxicare care trebuie pedepsita in cel mai aspru mod", au transmis reprezentantii AUR, potrivit caroa Andrei Ilarie, care apare ca fiind autorul mesajului, nu este membru AUR.

CITESTE SI:

Povestea fabuloasa a tinerei din Romania care face scoala cu copiii din Tanzania. "M-am trezit la catedra direct. A fost o aventura"Amenintari cu moartea la adresa actritei Maia Morgenstern, trimise "din partea partidului AUR" catre Teatrul Evreiesc de StatFlagrant facut de procurori pentru dare de mita in fotbalul romanesc. O persoana ar fi oferit bani arbitrului pentru a-i facilita calificarea in play-offDOCUMENT Noul model de declaratie pe proprie raspundere, cu care se poate iesi din casa dupa ora 20.00. Poate fi scrisa si "de mana"Ghinion pentru oamenii lui Adrian Mutu. Ce rezultat trebuie sa scoata Romania impotriva Germaniei pentru a se califica in sferturi la EURO
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă