Dacian Cioloș, despre posibilitatea ca Florin Cîțu să fie propus premier: „E o glumă. Să încheiem acest subiect”

1 lună in urmă 25


Președintele URS, Dacian Cioloș, spune că reprezentanții formațiunii pe care o conduce vor negocia cu PNL doar după ce liberalii vor anunța clar că vor refacerea coaliției. Într-o declarație pentru Digi 24, Cioloș a exclus varianta ca tot Florin Cîțu să fie propus pentru funcția de prim-ministru.


Referindu-se la discuțiile pe care delegația PNL le va purta joi, 4 noiembrie, cu social-democrații, Cioloș a precizat că „PNL are ce întâlniri vrea, nu asta e problema noastră. Noi vrem să știm cât mai repede ce decide. Discuții tot au, se tot plimbă dintr-o parte în altă, e important că PNL să își asume o decizie foarte clară, ei știu care sunt așteptările noastre”.


Vom intra la negocieri doar după ce PNL va fi foarte clar că vrea refacerea coaliției. Câtă vreme ezită și tot mai discută și cu PSD, și cu noi, o să-i lăsăm să discute cu PSD cât vor. Când vor să vină la noi, să vină.

Dacian Cioloș:

În ceea ce privește varianta în care Florin Cîțu ar putea să fie din nou propus pentru funcția de premier, Dacian Cioloș a replicat: „Asta e o glumă, să terminăm cu lucrurile astea. Tot aud discuțiile astea, să încheiem acest subiect care din punctul nostru de vedere e încheiat. Să discutăm de lucruri serioase, program de guvernare, cum va funcționa coaliția”.


Cioloș a adăugat însă că USR este de acord ca viitorul premier să fie de la PNL.


Delegațiile USR și PNL s-au întâlnit, miercuri, la Parlament, discuții la finalul cărora, președintele liberal Florin Cîțu a declarat că „sunt șanse mari” pentru refacerea coaliției.


Joi, reprezentanții PNL se vor întâlni și cu cei ai PSD.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă