Dacian Cioloş: Cîţu nu mai are cum să conducă un guvern în care să fie şi USR PLUS

3 săptămâni in urmă 21

Copreşedintele USR PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, a anunţat marţi, la Timişoara, că sunt şanse de continuare a coaliţiei în formula PNL – USR PLUS – UDMR, pe actuala formulă parlamentară, însă fără Florin Cîţu în funcţia de premier, informează Agerpres.

„Sunt şanse să continuăm coaliţia de guvernare cu PNL şi UDMR. Noi am spus de la început că problema noastră nu este coaliţia ca atare, că pentru USR PLUS nu există altă formulă de guvernare pe actuala structură parlamentară decât cu PNL şi UDMR, dar avem nevoie de un premier capabil să conducă un guvern de coaliţie, care înseamnă altceva decât un guvern monocolor în care faci ce vrei şi iei decizii cum vrei tu, ca premier”, a declarat Dacian Cioloş.

Domnul Cîţu nu mai are cum să fie premierul unui guvern din care noi să facem parte.

Dacian Cioloş:

„Nu am cerut altceva decât claritate şi transparenţă a felului în care se folosesc banii publici, nu putem accepta să fie angajaţi în numele statului român 10 miliarde de euro pentru următorii cinci ani fără să ştim exact cum vor fi folosiţi, care sunt criteriile de alocare, cum se vor verifica proiectele pe teren”, a susţinut Dacian Cioloş.

El a adăugat că USR PLUS va urmări felul în care vor fi folosiţi cei 10 miliarde de euro pentru PNI ‘Anghel Saligny’ şi speră ca toată lumea să urmărească acest lucru, iar „mai ales Guvernul să fie transparent în modul cum se vor folosi aceşti bani”.

Copreşedintele USR PLUS a reiterat faptul că nu se poate vorbi despre nicio asociere cu AUR, fie ea şi temporară, ci este o procedură parlamentară pentru susţinerea moţiunii formulate împotriva premierului Florin Cîţu.

Dacian Cioloş a menţionat că în momentul de faţă nu prea mai există parteneri de discuţii în PNL. „Acolo (în PNL, n.r.) sunt două echipe care se preocupă de alegerile interne acum, nu de formule de guvernare. Avem contacte, dar nu un dialog structurat, deoarece conducerea PNL, într-o parte sau în alta, este în campanie”, a mai spus Cioloş.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă