Dacian Ciolos cere o dezbatere de urgenta a cazului Navalnii in Parlamentul European

1 lună in urmă 21

Presedintele grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Ciolos, apreciaza ca arestarea lui Alexei Navalnii este 'un gest las' al regimului condus de Vladimir Putin si cere o dezbatere de urgenta a acestui caz in Parlamentul European.

"Arestarea lui Alexei Navalnii este un gest las al regimului condus de Vladimir Putin care nu poate ramane fara urmari. Am cerut o dezbatere de urgenta a acestui caz revoltator in Parlamentul European, pentru ca este nevoie de mai mult decat de solidaritate in acest moment. Navalnii si-a expus acum cateva saptamani, dupa o investigatie proprie, criminalii care l-au otravit si care umbla liberi in Rusia in timp ce el este arestat. Acest lucru este inacceptabil", a scris Ciolos pe Facebook.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis duminica, pe Twitter, ca retinerea liderului opozitiei ruse este un lucru "inacceptabil".

"Retinerea liderului opozitiei ruse Alexei Navalnii la intoarcerea sa in Rusia, dupa ce si-a revenit in urma otravirii cu Noviciok, este un lucru inacceptabil. Reprimarea opozitiei, doar pentru ca este opozitie, e un lucru profund nedemocratic", a scris diplomatul roman.

Duminica seara, Navalnii a fost retinut la punctul de control al pasapoartelor de pe aeroportul Seremetievo din Moscova. Desi stia ca ar putea fi arestat la sosirea in Rusia, el a revenit de la Berlin, unde fusese internat in spital din august anul trecut dupa otravirea cu agent neurotoxic Noviciok. Autoritatea penitenciara din Rusia (FSIN) a confirmat arestarea.

Presedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut autoritatilor ruse sa il elibereze imediat pe dizidentul Alexei Navalnii, transmite Reuters.

CITESTE SI: Un studiu releva succesul initial al campaniei de vaccinare anti COVID din Israel: "Rezultatul demonstreaza ca vaccinul este eficient chiar si la persoanele in varsta"


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă