Dacian Cioloș cere o comisie parlamentară de anchetă pentru „10 august”, după ce tribunalul a închis definitiv dosarul penal

2 luni in urmă 1


Dacian Cioloş, liderul USR PLUS, solicită o comisie parlamentară de anchetă în cazul dosarului „10 august”, după ce justiţia a respins definitiv dosarul penal, informează G4media.


Tribunalul Bucureşti a respins definitiv solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul „10 august”, iar Dacian Cioloş susţine că o comisie parlamentară poate face lumină în acest caz.


"Eu unul vreau să știu ce s-a întâmplat pe 10 august și cred că o comisie parlamentară poate aduce lumina necesară în acest caz, dincolo de responsabilitățile penale. Parlamentul României are căderea de a ancheta acele evenimente exact prin prisma responsabilităților de decizie politică ce au determinat comportamentul forțelor de ordine", a scris Cioloş pe Facebook.


"Decizia de a nu redeschide Dosarul „10 august“ nu este finalitatea pe care o așteptam nici eu și nici cetățenii acestei țări care au fost în Piața Victoriei, au avut de suferit și știu pe pielea lor ce s-a întâmplat acolo", a adăugat Cioloş.


"Ca politicieni, vom respecta mereu deciziile justiției, chiar dacă uneori ele par nedrepte. Dar, tot ca politicieni, avem o datorie morală față de aflarea adevărului. Cetățenii trebuie să știe cine sunt responsabilii politici pentru ce s-a întâmplat pe 10 august, cei pe care organele de anchetă penală par să nu îi găsească", a mai scris Dacian Cioloş.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă