Dacian Cioloș: „Așteptăm acum decizia PNL și UDMR dacă sunt gata să înceapă negocierile” VIDEO

1 săptămână in urmă 17

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 19:15

3 citiri

 „Așteptăm acum decizia PNL și UDMR dacă sunt gata să înceapă negocierile” VIDEO

Premierul desemnat Dacian Cioloş, liderul USR, a declarat miercuri, după o primă rundă de negocieri cu USR-UDMR şi cu minorităţile naţionale reprezentate în Parlament, pentru formarea unei majorităţi şi a unei alianţe de guvernare, că Florin Cîţu şi Kelemen Hunor i-au spus că au nevoie de o discuţie în partid, pentru a lua mandat pentru o astfel de negociere şi că vineri vom avea o nouă întâlnire.

„Le-am spsus care este planul meu, le-am prezentat prioritățile. Obiectivul USR e de a da un guvern cât mai repede, dată fiind gravitatea situației. Le-am spus că am venit natural către PNL și UDMR, pentru că din punctul nostru de vedere nu există altă variantă.

Florin Cîțu și Kelemen Hunor au spus că au nevoie de discuții în partid, pentru a lua un mandat. Vineri vom avea o nouă întâlnire”, a spus Dacian Cioloș.

„Așteptăm acum decizia PNL și UDMR dacă sunt gata să înceapă negocierile și noi ne gândim la formula de guvern cu care putem merge cât mai repede în parlament. E de văzut în ce măsură își asumă PNL și UDMR.

Am fost foarte clar că pentru noi nu există altă formulă de majoritate, cu PSD sau cu AUR

Este responsabilitatea lor acum, vom vedea dacă PNL și-o asumă.

Am constatat cu toții că PNL nu a făcut o propunere de premier”, a spus liderul USR.

Citeste si:

 „Sper că fiecare mai lasă din orgoliile prezentate şi în dreapta şi în stânga”

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri seară, că în urma discuţiilor a constatat că, dincolo de dorinţa de a reface coaliţia, există o lipsă de încredere. "Fără...

Kelemen Hunor spune că România poate funcționa fără un guvern cu puteri depline până la jumătatea lunii noiembrie

Liderul UDMR, Kelemen Hunor a declarat miercuri, 13 octombrie, că nu ar fi o grabă instalarea unui Executiv cu puteri depline, așa cum afirma marți premierul desemnat Dacian Cioloș. Acesta a...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă