Dacian Cioloș anunță o nouă rundă de negocieri pentru vineri: „Există o propunere de premier, să răspundă clar dacă sunt de acord”

1 săptămână in urmă 14

Într-o conferință de presă organizată la sediul USR, premierul desemnat Dacian Cioloș s-a referit la prima rundă de negocieri în tentativa de a obține sprijinul PNL și UDMR pentru formarea viitorului guvern. Discuțiile cu Florin Cîțu, președintele PNL, și cu Hunor Kelemen, liderul UDMR, vor fi reluate vineri.

„Obiectivul meu este să dăm un guvern cât mai repede, să mergem cu o soluție în Parlament. Din cauza gravității situației, nu pot fi discuții foarte lungi. În viziunea noastră, nu există altă formulă majoritară viabilă, în afara de cea care include PNL și UDMR, cu susținerea grupului minorităților. Florin Cîțu și Kelemen Hunor mi-au spus că au nevoie de o discuție in partid, de mandat pentru o astfel de negociere. Ne vom întâlni din nou vineri”, a declarat Dacian Cioloș.

„Nu există o altă formulă pentru coaliție”, a întărit Cioloș.

„Eu am un mandat de la președintele Iohannis, trebuie să-l duc la capăt. Există o propunere de premier, să răspundă clar dacă sunt de acord cu ea”, a mai spus președintele USR.

Noi ne-am asumat responsabilitatea. PNL putea să facă o propunere de premier, dar nu au venit cu niciun nume. Noi mergem înainte, până la capăt.

Dacian Cioloș:

Cioloș spune că a prezentat și un program cu soluții pentru gestionarea pandemiei și pentru ținerea sub control a prețului energiei și susținea economiei în general, „iar reacțiile au fost pozitive”.

„În aceste momente, nu e timp de emoții și sentimente. Eu nu am pornit de la combinații politice, ci de la necesitate și responsabilitate”, a încheiat Cioloș.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă