Dacian Cioloș, anunț despre o posibilă candidatură la prezidențiale: ”Dacă nu va fi în 2024, nu știu când s-ar mai putea”

2 luni in urmă 40


Dacian Cioloș, 51 de ani, co-președinte USR PLUS, a declarat sâmbătă, 19 decembrie, în emisiunea ”La Cină” de la Digi24 că nu exclude o candidatură la alegerile prezidențiale din 2024, informează G4Media.


Întrebat explicit dacă ia încalcul o candidatură, Dacian Cioloș a spus: ”Nu exclud. 2024? Nu știu, să vedem. Probabil. Dacă nu va fi în 2024, nu știu când s-ar mai putea”.


Cioloș a explicat că și-a dat seama ce poate face și ce nu poate face un președinte din interacțiunea din poziția de premier: ”E e o poziție din care crezi că poți face multe lucruri. Îmi dau seama ce poate face și ce limite are un președinte. Proiectăm puterea supremă în stat asupra președintelui, dar un președinte nu poate face totul singur”.


Ministru, premier, fondatorul PLUS


Dacian Cioloș a intrat pe scena politică în ianuarie 2005, când a devenit consilier al ministrului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale și reprezentant în Comitetul Special Agricol la Consiliul European.


În perioada mai–octombrie 2007 a fost subsecretar de stat pentru Afaceri Europene.În octombrie 2007, Cioloș a fost propus de premierul Călin Popescu-Tăriceanu pentru ocuparea funcției de ministru al Agriculturii. A deținut acest portofoliu până la demisia cabinetului după alegerile parlamentare din noiembrie 2008.În octombrie 2009, guvernul Boc l-a nominalizat pe Dacian Cioloș pentru funcția de comisar european din partea României. În ianuarie 2010, a fost votat în unanimitate de către membrii comisiei.În iulie 2015, succesorul lui Barroso, Jean-Claude Juncker, l-a desemnat pe Dacian Cioloș în funcția de consilier special privind siguranța alimentară internațională.Pe 10 noiembrie 2015, Dacian Cioloș a fost desemnat prim-ministru al României de către președintele Klaus Iohannis, la șase zile după demisia premierului Victor Ponta. Cioloș a propus un cabinet tehnocrat.Pe fondul crizei dezinfectanților diluați, a demisionat pe 9 mai 2016. Cioloș a asigurat interimatul acestei funcții până la numirea succesorului acestuia, Vlad Voiculescu, pe 20 mai.Pe 15 decembrie 2018 a prezentat, la Cluj-Napoca, un nou partid politic – Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS). La prima convenție națională a PLUS, Cioloș a fost ales președinte.Din 2 februarie 2019, Dacian Cioloș este copreședinte al Alianței 2020 USR PLUS alături de președintele USR, Dan Barna, alianța fiind constituită în ședința Comitetului Politic al USR, care a decis să participe pe o listă comună la alegerile europarlamentare.
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă