Dacian Cioloș: Am încercat să discutăm cu președintele Klaus Iohannis, dar nu s-a putut

1 lună in urmă 14

Co-preşedintele USR PLUS Dacian Cioloş a declarat că a încercat să ia legătura cu preşedintele Klaus Iohannis şi să discute despre criza politică, însă acest lucru nu a fost posibil, mai ales după ce şeful statului i-a transmis că ar fi fost bine să îl contacteze înainte de a se fi declanşat criza de la nivelul coaliţiei de guvernare. Cioloş a precizat că o mediere a preşedintelui este binevenită în orice moment.

Dacian Cioloș: Am încercat să discutăm cu președintele Klaus Iohannis, dar nu s-a putut

Hepta/Mediafax/

"Am încercat să discutăm, dar nu s-a putut. I-am trimis un mesaj în care l-am rugat să ne întâlnim şi a spus că era bine să ne fi întâlnit înainte de a se declanşa criza. Eu ştiu că înainte, în ziua în care a apărut această situaţie, dimineaţa am convenit cu colegul Dan Barna să îl contacteze şi să încercăm să avem o discuţie cu preşedintele şi înţeleg că nu primise răspuns”, a declarat Dacian Cioloş, la Digi 24, vineri seara, citat de News.ro.

Întrebat dacă se aşteaptă o mediere din partea preşedintelui Klaus Iohannis, Cioloş a declarat că aceasta ar fi binevenită în orice moment, însă deja a fost depusă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Cioloş aşteaptă o mediere de la Iohannis

"Evident că e binevenită în orice moment. Acum noi am depus moţiunea de cenzură. Noi am fi vrut să discutăm înainte de asta, să vedem formula în care putem merge înainte cu un alt premier pentru că, din păcate, Florin Cîţu nu mai prezintă încredere pentru noi. Noi am avut o discuţie cu Biroul Naţional al USR PLUS, astăzi am avut o întâlnire cu Comitetul politic şi decizia e una formală. Vrem să continuăm în această coaliţie, dar nu putem continua cu un premier care nu încearcă să ne adune la aceeaşi masă, ci îşi foloseşte prerogativele în mod discreţionar, ca să îşi impună proiecte care lui i se par importante în campania internă”, a susţinut Cioloş.

De asemenea, Cioloş a precizat că discursul preşedintelui la declanşarea crizei guvernamentale a fost unul "pregătit dinainte".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă