Dacia, subiect de păcăleală de 1 aprilie, pe un site de transporturi: „50.000 € preț fix!”

1 săptămână in urmă 1

Producătorul român de automobile Dacia a fost subiect de farsă într-un articol publicat de portalul german dedicat informațiilor din transport și logistică Eurotransport, într-un articol semnat de redactorul șef al revistei Camionagiul (Fernfahrer).

Articolul are titlul „Dacia Camion la preț fix. Dacia Trucks intră în afacerea cu camioane” și descrie cu detalii tehnice veridice noul proiect al producătorului român de automobile de la Mioveni. E vorba despre producția unui camion care să concureze mai ales prin preț pe piața de profil.

Sub denumirea Camion, sursa citată scrie că Dacia intenționează să acceseze zone noi de afaceri și sub umbrela Reanult Trucks să ofere un cap tractor la un preț fără concurență pe piață.

Cinci culori simple disponibile pentru modelul Dacia Camion

„Dacia Camion se bazează pe Renault Trucks T. Similitudinea vizuală nu poate fi negată la prima vedere, dar Camion este imediat recunoscut ca o Dacia autentică. Conform departamentului de proiectare, designul secțiunii frontale inferioare s-a bazat în mare măsură pe vehiculele comerciale ușoare ale mărcii.

Cu aceasta, designerul-șef Juliette Crayon vrea să ancoreze tânărul brand în mintea logisticienilor și a șoferilor, imediat.”, scrie sursa citată, care folosește numele unei persoane inexistente însă.

dacia-camion6Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Numele modelului de lansare, ediția „Built to Work”, sugerează că Dacia vrea să prezinte camionul ca pe un „instrument”, ca pe un cal de lucru. Fără crom, fără străluciri, cu tampoane nevopsite și o vopsea ușor de reparat, Gris Saleté. Pe lângă nuanța gri, paleta reunește culorile naționale ale celor doi parteneri: albastru, alb, roșu și galben.

Articolul oferă detalii tehnice corecte privind motorizarea, dar descrie interiorul destul de fantezist, ca un indiciu al unei posibile farse. E citat de asemenea cu nume și prenume un alt oficial al noii firme Dacia Trucks GmbH, dar persoana nu există în realitate.

Preț imbatabil pentru viitorul camion Dacia

„Când vine vorba de preț, Dacia deschide din nou un nou drum. Dacia este foarte pragmatică aici. Conglomeratul româno-francez cere 50.000 de euro – un preț fix. Desigur, Dacia Camion poate fi modernizat cu o mică selecție de extra opțiuni, care sunt disponibile și pentru Renault Trucks T.

Dar același lucru se aplică acolo: strict conform listei de prețuri. Oricine așteaptă o cabină goală pentru 50.000 de euro va fi plăcut surprins. Frigiderul, de exemplu, este deja inclusă în prețul de bază.”, se scrie despre prețul noului camion.

În fine, articolul se încheie cu încă un indiciu că ar putea fi o farsă. Noile camioane pot fi comandate începând cu 1 aprilie 2021.

La o zi după publicare, adică pe 2 aprilie, sursa citată a dezvăluit că articolul a fost o păcăleală de 1 aprilie.

Foto: Thomas Küppers, Montaj Marcus Zimmer

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă