”Dacă-i dau una-n freză, îi sar și capul, și paleta!” Ieșire groaznică a unui sportiv român în fața adversarului asiatic

1 lună in urmă 2

Liga 1: FC Voluntari - Dinamo, luni, 20:30, Digi Sport 1

Serie A: Inter - Atalanta, 21:45, luni, Digi Sport 2

Ieșire groaznică a unui sportiv român: ”Dacă îi dau una în freză, îi sare și capul, și paleta!”

După ce a pierdut primul set (11-13) în fața lui Liao Cheng-ting (25 de ani), din Taiwan, românul a început să-l înjure pe asiatic și totul a ieșit la iveală după apariția unei înregistrări pe internet.

Pletea a folosit cuvinte licențioase și a amenințat că-l va lovi pe taiwanez. ”Dacă îi dau una-n freză, îi sar și capul, și paleta”, a țipat românul, care ulterior a rostit și o jignire rasistă, cu privire la proveniența adversarului său.

Constănțeanul a pierdut partida, scor 1-3, la seturi (11-13, 14-16, 11-9, 8-11) și a fost eliminat din competiție. În primul tur, Pletea trecuse de francezul Can Akkuzu, scor 3-2 (9-11, 11-6, 12-10, 7-11, 11-7).

Sportivul român nu este la prima abatere de acest gen, potrivit Libertatea. De altfel, comportamentul său este cunoscut inclusiv de către Federația Română de Tenis de Masă (FRTM), care l-a pus să lucreze cu un psiholog.

Cristian Pletea nu e la prima abatere. Reacția Federației Române de Tenis de Masă

Galerie Foto

Beatrice Romanescu, director de marketing la FRTM, a explicat că Pletea a cedat din cauza epuizării generate de pandemia de coronavirus.

”A fost o iesire total nepotrivită. Nu vreau să-i găsesc circumstanțe, dar vine după an greu, fără meciuri. Iar în Qatar, jucătorii stau în condiții de izolare, sală, masă, camera de hotel și atât. În plus, la sfârșitul acestei săptămâni, tot la Doha, Cristi are calificările pentru Mondiale, competiție care e criteriu pentru participarea la Jocurile Olimpice la simplu masculin.

Cristi Pletea a venit la concursul din Qatar cu o accidentare la spate. A făcut RMN, nu era nimic foarte grav și a intrat la acest turneu. A crescut presiunea și dorința lui de a se califica e mare. De-a lungul timpului, i-am atras atenția referitor la comportamentul lui, acea exteriorizare aproape incontrolabilă la masa de joc. Există un psiholog la lot, lucrează intens cu Cristi. Ieșirile lui au fost în văzul lumii. Îi pare rău”, a spus aceasta, pentru sursa citată.

În martie 2020, la Campionatele Naționale, Pletea a avut o altă ieșire necontrolată, în meciul cu Rareș Sipoș. Nemulțumit de revenirea adversarului, constănțeanul a șutat paleta, cu piciorul, înspre un arbitru. 

Etichete: rasism , tenis de masa , cristian pletea , iesire nervoasa
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă