"Da, l-am ucis pe tata, eram îngrijorat pentru mama!" Un băieţel de 14 ani a mărturisit în lacrimi crima pe care a comis-o apărându-şi familia, în Rusia

2 luni in urmă 19

De Monica Palade.
Publicat: 05.08.2021, 17:02.
Actualizat: 05.08.2021, 17:01

Un adolescent de 14 ani şi-a ucis tatăl vitreg cu mai multe lovituri de cuţit. În timpul unei confesiuni, copilul din Rusia a mărturisit care a fost adevăratul motiv pentru care a recurs la acest gest fatal.

"Da, l-am ucis pe tata, eram îngrijorat pentru mama!" Un băieţel de 14 ani a mărturisit în lacrimi crima pe care a comis-o apărându-şi familia, în Rusia

captura video

Cumplitul incident a avut loc pe 8 ianuarie, când Alexei Tolstikhin, 14 ani, l-a înjunghiat pe tatăl său vitreg, Ghenady Beloborodov. Procurorii au decis că tânărul a acţionat sub constrângere şi, prin urmare, nu este responsabil penal pentru acțiunile sale.

Potrivit site-ului de știri Lenta, mama băiatului, Vera Tolstikhina, și soțul ei, Ghenady, vizitaseră nişte prieteni și tocmai se întorseseră acasă, când Ghenady a început să devină violent. A vrut să îşi continue petrecerea şi i-a cerut soţiei, mama lui Alexei, să îi dea o sticlă de votcă, pe care o aveau în casă. Femeia a refuzat şi s-a închis într-o cameră împreună cu fiica de un an. Supărat Ghenady ar fi spart ușa și a început să o agreseze.

A sărit să îşi apere mama

Atunci adolescentul a sărit în apărarea mamei sale. Apucând un cuțit, copilul și-a înjunghiat tatăl vitreg de mai multe ori, iar bărbatul a murit pe loc din cauza rănilor sale. „Stăteam pe un fotoliu, la telefon. Am auzit cearta și m-am ridicat să mă uit. Am văzut uşa spartă. Atunci el a intrat, s-a aşezat pe pat şi i-a cerut mamei sticla de alcool”, a spus băiatul.

Când ea a refuzat, Ghenady a tras-o de păr şi a început să o scuture violent în timp ce ea încă ţinea în braţe copilul. „Da, l-am ucis. Eram foarte îngrijorat pentru mama mea, iar Dasha (sora lui mai mică) se temea foarte mult”, a spus Alexei.

Școlarul a menționat că relația sa cu tatăl său vitreg a fost inițial bună și că uneori chiar l-a ajutat cu temele. Dar după ce și-a pierdut slujba, Ghenady a devenit agresiv cu toți membrii familiei. La 30 iulie, presa locală a anunțat că băiatul nu va fi condamnat la o pedeapsă cu închisoarea.

Potrivit avocatului familiei, Bair Ilyunov, responsabilitatea pentru crimă într-o stare de criză emoțională în urma traumei mentale este aplicabilă numai de la vârsta de 16 ani.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă