”Da, cred că Ianis Hagi va pleca!” Cine aruncă ‘bomba momentului’ în fotbalul internațional

3 zile in urmă 17

Un fost câștigător al ”Ghetei de Aur”, a vorbit zilele acestea despre Ianis Hagi. Fostul jucător al celor de la Sunderland a încercat să facă o analiză a prestațiilor playmaker-ului român. În același timp a vorbit și despre opțiunile de transfer ale acestuia la final de sezon.

Ianis Hagi în fața unei decizii importante la final de sezon

Pe 16 mai se încheie sezonul 2020-2021 în Premiership-ul scoțian. Glasgow Rangers, cu 93 de puncte, este deja campioana Scoției. În tot acest timp prestațiile lui Ianis Hagi au fost în permanență sub lupa analiștilor sportivi. Mulți nu-l vedeau pe tânărul playmaker să reziste mult în lotul lui Gerrard.

Alții l-au dat și îl dau ca unul din elementele importante ale actualei orânduiri din teren. Datele statistice ale tânărului Ianis Hagi sunt promițătoare, cu 31 de partide jucate, șapte goluri și 10 assist-uri.

Încă din martie au tot apărut zvonurile despre un posibil transfer la o altă echipă din Europa. Deși zvonurile au crescut, oficialii clubului, și nici managerul Gerrard, nu au dat de înțeles că ar dori să-l transfere.

Kevin Phillips, fosta Gheată de Aur a Europei, despre Ianis

Celebra publicație britanică ”FootballInsider” i-a acordat articole întregi tânărului Ianis, încă de la primul meci pe Ibrox. Fie i-au analizat jocul și prestațiile, fie au invitat legende ale fotbalului britanic să vorbească despre el.

Ultimii dintr-o lungă listă de analiști este și Kevin Phillips, o fostă legendă a Europei, și câștigător al unei ”Ghete de Aur”. Fostul jucător al celor de la Sunderland consideră că acum este momentul pentru Ianis să i-a o decizie importantă pentru cariera lui.

Echipe ca Sevilla sau Lazio și-au anunțat, declarativ, interesul pentru serviciile lui Ianis Hagi. În opinia lui Kevin Phillips, deși decizia finală aparține managerului, Ianis ar trebui să se gândească serios la ce va face în viitor.

”Nu cred că interesul celor de la Sevilla pentru Ianis este nou. Dar știu că și Lazio sunt pe această pistă. Oricât de mult s-ar fi bucurat de timpul petrecut la Rangers, dacă un club european vine cu o ofertă, este întotdeauna greu să ignori asta.

Este o decizie importantă pentru Stevie [Gerrard], iar jucătorul a ajuns la sfârșitul sezonului. Nu m-ar surprinde dacă s-ar muta la unul dintre cele două cluburi europene.”, a declarat Kevin Phillips, pentru FootballInsider.

Ianis Hagi a marcat șapte goluri în 43 de meciuri pentru Rangers în acest sezon, în timp ce a câștigat primul titlu de ligă din cariera sa. De asemenea, a primit 13 pase decisive în primul său sezon ca jucător permanent de la Rangers.

The post ”Da, cred că Ianis Hagi va pleca!” Cine aruncă ‘bomba momentului’ în fotbalul internațional appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă