Cuvintele spuse de Ivona, fata lui Ivan Patzaichin, drept „rămas bun” pentru tatăl ei

1 lună in urmă 29


La înmormîntarea marelui campion, fata lui a amintit de un obicei uman și încărcat de modestie. Ivan Patzaichin nu suporta ca celorlalți să le fie rău. Fostul mare canoist a fost înhumat, marți, la Cimitirul Bellu, în prezența a 400 de oameni. 


La finalul slujbei, Ivona, fiica fostului mare sportiv, a spus câteva cuvinte despre Ivan Patzaichin, pe care l-a numit Ivan Inimă de Aur.


„Azi și de-a lungul vieții lui s-a scris infinit de mult. În aceste zile am realizat că tata nu a fost iubit de multă lume, ci a fost iubit de toți oamenii de pe Pământ. Pentru mine, pentru mulți, pentru toți, tata a fost Ivan Inimă de Aur. Îl necăjeam când îi spuneam că este prea bun, mai ales la restaurant, când voia să mănânce și să ducă furculița spre gură, iar cineva îl bătea pe umăr pentru o poză sau autograf. El lăsa furculița plină înapoi de fiecare dată și făcea o poză. Acesta era tatăl meu”, a spus Ivona Patzaichin.


„Nu-i plăcea să vadă pe nimeni trist sau să dezamăgească pe cineva. A iubit oameni, a iubit sportul, iar pe mine și pe mama ne-a adorat. Viața lui a fost frumoasă, chiar dacă nu întotdeauna a fost ușoară. A iubit viața, iar viața l-a iubit. Din păcate, în acest an, ursitoarea cea rea și-a adus aminte de el și acum l-a luat de lângă noi”, a spus, printre lacrimi, Ivona Patzaichin.


Legendarul canoist Ivan Patzaichin, cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984, a murit duminică, 5 septembrie, la vârsta de 71 de ani, la Spitalul Elias din București, după o lungă suferință.


FOTO: Dumitru Angelescu


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă