Cutremur violent în Japonia: a fost emisă alerta de TSUNAMI, centrala nucleară - OPRITĂ

3 săptămâni in urmă 1

Seism puternic în JaponiaSeism puternic în Japonia

Un seism cu magnitudinea 7,2 s-a produs, astăzi, în nord-estul Japoniei, iar autorităţile au emis o alertă de tsunami pentru prefectura Miyagi. Epicentrul seismului produs în regiune la ora locală 18:09 (09:09 GMT) a fost localizat în largul Miyagi. Cutremurul s-a produs la o adâncime de 60 de km în Oceanul Pacific. Centrala nucleară Onagawa a fost oprită.

SÂMBĂTĂ, 20 MARTIE 2021, 12:44

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana Bărăgan

Agenţia de Meteorologie din Japonia (JMA) a emis un avertisment în legătură cu producerea unui tsunami de 1 metru înălţime în prefectura Miyagi. Un prim val tsunami a lovit deja ţărmul în oraşul Ishinomaki, a anunţat postul public NHK. Pentru moment nu există informaţii privind posibile victime sau pagube materiale.

Cutremurul a fost resimţit şi în capitala Tokyo, aflată la 400 de km sud de epicentru.

O parte a prefecturii Miyagi a fost afectată de întreruperi de electricitate, circa 200 de locuinţe rămânând fără curent electric, a anunţat Tohoku Electric Power.

Tokyo Electric Power a anunţat că verifică starea centralei Fukushima Dai-Ichi, distrusă de cutremurul din martie 2011 care a provocat un accident nuclear şi evacuări în masă, relatează Agerpres.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă