Cutremur puternic în Creta. Seismul a avut loc la o suprafaţă de 5 km şi a fost resimţit pe mai multe insule

3 săptămâni in urmă 13

De Ovidiu Cojocaru.
Publicat: 27.09.2021, 10:28.
Actualizat: 27.09.2021, 10:29

Insula Creta, una dintre cele mai cunoscute destinaţii de vacanţă din Grecia a fost zguduită în această dimineaţă de un cutremur puternic. Potrivit primelor date, seismul a avut o magnitudine de 6,5 pe richter.

Cutremurul s-a produs în această dimineaţă

Cutremurul s-a produs în această dimineaţă

Shutterstock - foto ilustrativ

Cutremurul a avut loc în largul coastei insulei, epicentrul fiind la 25 de km sud-est de Heraklion, la ora locală 6:15. Potrivit datelor furnizate de Centrul Seismologic Mediteranean European, seismul s-a produs la o suprafaţă de doar 5 km,

Zeci de utilizatori au postat pe Twitter informaţii despre cutremur, menţionând că acesta aa fost resimţit în mai multe zone, precum Santorini (92 km distanţă de epicentru) şi Analipsi (18 km distanţă de epicentru). De asemenea, seismul a afectat mai multe ţări precum Bulgaria,Turcia, Egipt, Italia, Libia şI Macedonia de Nord.

Un alt seism s-a produs în urmă cu două săptămâni înapropierea insulei Kos. Seismul de atunci a avut o magnitudine de 4,2 pe richet, la o suprafaţă de 10km.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă