CUTREMUR la vârful Serviciului de Informaţii al Slovaciei: directorul SIS, REȚINUT pentru luare de mită 

3 săptămâni in urmă 1

Poliția l-a reținut pe directorul Serviciului de Informații slovacPoliția l-a reținut pe directorul Serviciului de Informații slovac

Poliția l-a reținut pe directorul Serviciului de Informații slovac, Vladimir Pcolinsky, pentru acuzaţii de corupţie. Reţinerea a avut loc cu acordul procurorului Parchetului special, potrivit cotidianului Dennik N. Unul dintre cei care vorbesc despre luarea de mită în cazul lui Pcolinsky este fostul său adjunct, Boris Bena, cel care ar fi dat banii, potrivit anchetatorilor.

DUMINICĂ, 14 MARTIE 2021, 08:52

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Agenţia naţională slovacă de combatere a infracţionalităţii (NAKA) l-a reţinut pe şeful Serviciului de informaţii slovac (SIS), Vladimir Pcolinsky.

Motivul acestei reţineri, care a fost aprobată de Biroul procurorilor speciali (USP), a fost presupusa mită primită de Pcolinksy de la un om de afaceri, Zoroslav Kollar, care a fost interceptat şi monitorizat de SIS.

Zoroslav Kollar se află în detenţie din octombrie 2020.

Purtătoarea de cuvânt a USP, Jana Tokolyova, a refuzat să ofere mai multe informaţii despre acest caz.

Unul dintre cei care vorbesc despre luarea de mită în cazul lui Pcolinsky este fostul său adjunct, Boris Bena, cel care ar fi dat banii, potrivit anchetatorilor. De altfel, Bena a fost arestat pentru corupție în urmă cu câteva luni, însă a început să coopereze cu poliția. 

Potrivit site-ului TVnoviny.sk, Kollar a fost acuzat în acest caz. Acesta ar fi dat o mită de 40.000 de euro, împărțită între Pcolinsky și fostul său adjunct, Boris Bena.

Vladimir Pcolinsky se află la conducerea Serviciului de Informaţii din aprilie 2020, fiind propus de partidul "Noi suntem familie".

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă