Cutremur în România, vineri după-amiază. Ce magnitudine a avut seismul şi unde s-a produs

2 luni in urmă 38

Cutremur în România, vineri după-amiază. Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la ora 11.11 în judeţul Suceava.

Acesta a avut magnitudinea 2,2 şi s-a produs la adâncimea de 5 kilometri. Cutremurul a avut loc în apropierea oraşelor Bacău (137 km), Cluj-Napoca (155 km), Iaşi (161 km), Braşov (185 km).

Un cutremur de magnitudine medie a avut loc, miercuri, la Braşov, într-o zonă care în care nu prea se produc astfel de mişcări. Potrivit lui Constantin Ionescu, directorul INFP, inițial seismul a fost de 4,4 grade, însă magnitudinea a fost revizuită la 4,2. Acesta a adăugat că seismul să se fi simțit în Capitala României la etajele superioare al blocurilor.

Seismul a fost înregistrat la ora 12.31, în Brașov. Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor: 29 km E de Brașov, 78 km N de Ploiești, 124 km SV de Bacău, 125 km NE de Pitești, 136 km N de București, 143 km E de Sibiu, 162 km V de Brăila, 162 km V de Galați.

Citeşte şi: Cutremur într-o zonă neobişnuită din România. Ce magnitudine a avut şi unde s-a produs
Totodată, trei cutremure, cu magnitudini între 2,5 şi 2,9 pe Richter, s-au produs miercuri dimineaţa în judeţele Buzău şi Vrancea, într-un interval de 30 de minute, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Conform sursei citate, primul seism s-a produs în judeţul Buzău, la ora locală 1:06, la o adâncime de 117 km, în apropierea următoarelor oraşe: 65 km est de Braşov, 73 km nord-est de Ploieşti, 120 km sud de Bacău şi 125 km nord de Bucureşti.

Citeşte şi: Cutremur puternic în Vrancea, miercuri. Seismul vine la câteva ore de la alte trei cutremure consecutive
 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă