Cutremur devastator în Noua Zeelandă: 8.1 pe scara Richter! Alertă de tsunami: „Nu stați în case!” E haos! 5 martie 2021, ziua pe care nu o vor uita prea curând locuitorii țării

1 lună in urmă 1

Noua Zeelandă trece prin momente grele. Țara aflată în emisfera sudică a trecut, vineri dimineața la ora 8:27 (ora locală), prin al treilea cutremur în numai câteva ore, iar autoritățile au emis avertizare de tsunami.

Autoritățile neo-zeelandeze au transmis cetățenilor care locuiesc lângă coastele țării insulare să nu stea în case și să se pună la adăpost la altitudini mai înalte.

Cutremur devastator în Noua Zeelandă: 8.1 pe scara Richter! Alertă de tsunami

Cutremurul puternic s-a produs în largul coastelor Insulei Kermadec, aflată la la aproximativ 800 de kilometri distanță de Insula Nordică, care găzduiește două orașe foarte importante: capitala Wellington și Auckland, scrie CNN. Mișcarea telurică poate fi considerată una de suprafață, având în vedere că s-a înregistrat la doar 10 kilometri adâncime.

„Chiar dacă cutremurul nu s-a simțit în toate zonele, evacuarea ar trebui să se facă imediat, în contextul avertizării de tsunami. Oamenii aflați în toate zonele de coastă ar trebui să iasă din case imediat și să se ducă către zone aflate la altitudine mai mare imediat sau cât mai mult spre interiorul insulelor!”, avertizează Agenția Managementului Urgențelor Naționale din Noua Zeelandă.

KOMO News: Tsunami Watch issued for Hawaii after 8.1 quake strikes off New Zealand coast.https://t.co/Fd5rr0f1WU

via @GoogleNews

— Malcolm McLaren (@MalcolmMcLaren3) March 4, 2021

Acesta este cel mai mare cutremur înregistrat în lume în ultimii aproximativ trei ani. În luna august a anului 2018, un seism cu magnitudinea de 8.2 a lovit tot în Pacific, în apropierea insulei Fiji.

Știre în curs de actualizare.

The post Cutremur devastator în Noua Zeelandă: 8.1 pe scara Richter! Alertă de tsunami: „Nu stați în case!” E haos! 5 martie 2021, ziua pe care nu o vor uita prea curând locuitorii țării appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă