Cutremur de magnitudine 7, în Japonia. A fost emisă alertă de tsunami

3 săptămâni in urmă 2

O avertizare de tsunami a fost emisă în urma unui cutremur de magnitudine 7,0 înregistrat în largul coastei de est a Japoniei, a informat sâmbătă Centrul Național de Avertizare din SUA.

Cutremur puternic şi alertă de tsunami în Japonia

Twitter

Cutremur puternic în Japonia, alertă de tsunami

Potrivit Centrului Național de Avertizare pentru Tsunami, avertismentul este pentru Hachinohe, Japonia și Niigata, Japonia. Ultimele informații din USGS arată că seismul a fost revizuit la o magnitudine preliminară de 7,0, cu o adâncime de 54 de kilometri în afara Ishinomaki, un oraș situat în jurisdicția Miyagi. Cutremurul s-a resimţit şi în Tokyo.

În prefectura Miyagi cel puțin o persoană a fost rănită, iar pentru orașul Watari a fost emis un ordin de evacuare pentru 2.527 de case și 6.911 de locuitori. 200 de case din Kurihara, prefectura Miyagi, au rămas fără energie electrică.

Guvernul central a înființat un centru de gestionare a crizelor la biroul primului ministru și lucrează cu ministerele, agențiile și guvernele locale aferente pentru a colecta informații cu privire la orice daune cauzate de cutremur. În Ofunato, prefectura Iwate, unde cutremurul a înregistrat un nivel mai mic de 5, orașul a deschis centre de evacuare în 69 de locații.

Cutremurul a fost resimțit și la Tokyo, unde a înregistrat o magnitudine de 3. Cutremurul are loc la nouă zile după ce regiunea a marcat cea de-a 10-a comemorare a cutremurului devastator de 9,0 şi a tsunami-ului ulterior care a devastat regiunea și a provocat moartea a peste 15.000 de oameni.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

cutremur japonia alerta tsunami
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă