Cutremur de 7 pe scara Richter, în Mexic. Aproximativ 1,6 milioane de oameni au avut de suferit în urma seismului

1 lună in urmă 37

Cel puţin o persoană a murit şi au fost înregistrate pagube materiale în urma unui puternic seism care a avut loc marţi noapte în sud-estul Mexicului, în apropiere de Acapulco, au anunţat autorităţile, citează Reuters, notează news.ro.

Cutremur de 7 pe scara Richter, în Mexic. Aproximativ 1,6 milioane de oameni au avut de suferit în urma seismului

Profimedia

Cutremurul cu magnitudine 7.0 pe Richter a avut loc la 17 kilometri de Acapulco, în statul Guerrero, şi a provocat desprinderea unor mari pietre de pe dealurile din jurul oraşului. Guvernatorul statului, Hector Astudillo, a declarat pentru televiziunea locală că un bărbat a murit după ce a fost lovit de un stâlp. El şi alţi oficiali au spus anterior că nu au au fost raportate pagube majore din cauza seismului care a dus la pene de curent în mai multe state.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a spus că seismul nu a cauzat pagube majore în Guerrero, în regiunea vecină Oaxaca, în Ciudad de Mexico şi alte părţi. Acapulco se află la aproximativ 375 de kilometri de Ciudad de Mexico. Potrivit unor martori, în cartierul Roma Sur din capitala mexicană, luminile s-au stins şi oamenii speriaţi au ieşit pe străzi, în ploaie.

„A fost groaznic. Îmi amintesc de cutremurul din 1985 de fiecare dată când se întâmplă aşa ceva”, a spus un localnic. În urmă cu 36 de ani, seismul care a lovit capitala a ucis mii de oameni. Iniţial, experţii au spus că seismul de marţi noapte a avut magnitudine de 7.4 pe Richter, însă au rectificat ulterior la 7.0. Acesta a avut loc la o adâncime de 20 de kilometri, ceea ce i-a amplificat efectul. Aproximativ 1,6 milioane de oameni au fost afectaţi de pene de curent în Ciudad de Mexico, în statul adiacent, şi în statele Guerrero, Morelos şi Oaxaca, au spus autorităţile.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

„Am încercat să îl opresc, dar nu am putut”. Adolescentă lipsită de putere, violată în largul mării, la doi paşi de plaja plină de turişti, în Marea Britanie

1

Adolescentă de 15 ani a fost violată în faţa a mii de oameni, fără ca nimeni să îşi dea seama de acest incident. Agresorul a abuzat sexual tânăra, în largul mării, în apropierea unei plaje pline ochi din Bournemouth, Marea Britanie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă