Cutremur cu magnitudinea de 8,1 în Noua Zeelandă / Valuri de tsunami în Pacific - UPDATE

2 luni in urmă 6

Un seism cu o magnitudiine de 8,1 a avut loc joi în largul insulelor Kermadec, informează Institutul american de Geofizică (USGS) și au fost emise ordine de evacuare pentru localnicii care trăiesc în zonele de pe coasta de est a Insulei de Nord.


UPDATE
”Au fost observate valuri de tsunami”, a avertizat centrul de avertizare a tsunami-urilor, cu sediul în statul american Hawaii, explicând că valurile mici au fost deja măsurate în apropierea capitalei Tonga, Nuku 'alofa.

Inițial, magnitudinea a fost estimată la 7,8.

TSUNAMI WARNING: Listen to local civil defence authorities and follow any evacuation instructions. Coastal inundation (flooding of land areas) is expected in areas under Land and Marine threat. See attached map for affected areas. More info at https://t.co/ccVFYQQoBr pic.twitter.com/KoKouvbYeB

— National Emergency Management Agency (@NZcivildefence) March 4, 2021

Acesta a fost al treilea cutremur care a avut azi în Noua Zeelandă și a avut loc la scurt timp după ce un seism cu magnitudinea de 7,4 a lovit aceeași regiune, notează Reuters.

Agenția Națională de gestionarea urgențelor din Noua Zeelandă a emis avertizare de tsunami, iar oamenii au fost sfătuiți să se ducă în zonele mai înalte.

”Nu stați acasă!”, a spus NEMA.

Aceste două seisme vin după ce un cutremur a avut loc la 180 km nord-est de orașul Gisborne vineri la 2:27 a.m. (1:27 p.m. GMT joi), la o adâncime relativ mică de 10 km.

Deși AFP relata, citând Institutul American de Geofizică (USGS), că acesta a avut o magnitudine de 6,9, Reuters spune că acesta a avut o magnitudine de 7,2.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă