Cutremur cu magnitudinea 7 în Mexic. Cel puțin o persoană a murit

1 lună in urmă 20

Un cutremur cu magnitudinea 7 pe scara Richter s-a produs marţi seară la orele 20.47 (miercuri, 01.47 GMT) în sud-estul Mexicului. În urma seismului puternic, cel puţin o persoană a murit şi au fost înregistrate pagube materiale, informează Reuters, citată de News și Agerpres.

Seismul, care a avut loc la 17 kilometri de Acapulco, în statul Guerrero, la 400 km sud de Ciudad de Mexico, a durat mai puţin de un minut şi a fost resimţit puternic în întreaga capitală, potrivit mai multor jurnalişti ai agenţiei France Presse.

De asemenea, mai multe state au rămas fără curent electric.

Cutremur cu magnitudinea 7 în Mexic. Cel puțin o persoană a murit

Guvernatorul statului, Hector Astudillo, a declarat pentru televiziunea locală că un bărbat a murit după ce a fost lovit de un stâlp. Anterior, el şi alţi oficiali au spus că nu au au fost raportate pagube majore.

A 7.0 magnitude earthquake strikes southern MexicoIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Potrivit unor martori, în cartierul Roma Sur din capitala mexicană, luminile s-au stins şi oamenii speriaţi au ieşit pe străzi, în ploaie.

US #Tsunami warning system says tsunami threat after powerful magnitude 7.4 #earthquake in Guerrero, #Mexico pic.twitter.com/pLgYg9bo8T

— Afroz Alam?‍☠️ (@AfrozJournalist) September 8, 2021

„A fost groaznic. Îmi amintesc de cutremurul din 1985 de fiecare dată când se întâmplă aşa ceva”, a spus un localnic.

6.9 Magnitude Earthquake Strikes #Mexico; Buildings Sway In Capital.

The epicenter was 14 KM southeast of the beach resort of Acapulco in Guerrero state.

No immediate reports of serious damage in the capital, Mexico City.#earthquakes #Mexico @ravindraJourno pic.twitter.com/HuNKJXn9eb

— Ravindra Singh (News18) (@ravindraJourno) September 8, 2021

A fost emisă o alertă de tsunami

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific, cu sediul în Honolulu, statul american Hawaii, a avertizat că un val de maree este „posibil pe o rază de 300 de kilometri în jurul epicentrului de-a lungul coastelor Mexicului”.

Ultimul cutremur important din Mexic – cu magnitudinea 7,1 – s-a produs la 19 septembrie 2017 şi s-a soldat cu 369 de morţi şi peste 7.000 de răniţi, în principal în capitala Ciudad de Mexico

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă