Cutremur cu magnitudine 5.9,la o adâncime de doar 20 km

2 săptămâni in urmă 23

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 a lovit duminică Papua Noua Guinee, a anunţat Institutul de Studii Geologice al Statelor Unite (USGS), notează AFP.

Epicentrul cutremurului, produs în zona New Britain duminică la orele 12.05 (02.05 GMT), a fost localizat la o adâncime de 20 de kilometri, în largul coastelor de est ale ţării, potrivit USGS.

China, zguduită de un cutremur violent în mijlocul nopţii. Seismul a avut magnitudine 6,6.
Autorităţile locale nu au raportat victime sau pagube materiale deocamdată şi nu a fost emisă nicio avertizare de tsunami.

Papua Noua Guinee se află pe „Cercul de Foc al Pacificului”, care este un punct fierbinte pentru activitatea seismică din cauza frecării dintre plăcile tectonice.

În iulie 2020, un cutremur cu magnitudinea 6,9 a stârnit teroare în capitala Port Moresby, dar nu au fost raportate pagube majore.

În februarie 2018, un seism cu magnitudinea de 7,5 a lovit regiunea muntoasă accidentată din centrul arhipelagului, declanşând alunecări de teren, îngropând case şi omorând cel puţin 125 de persoane.

Un seism de 4 pe Richter s-a înregistrat în noaptea de vineri spre sâmbătă, în judeţul Buzău

Un cutremur cu magnitudinea de 4 s-a produs sâmbătă dimineaţa, la ora locală 01:02, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, arată informaţiile publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut intensitatea II şi s-a înregistrat la adâncimea de 121 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 67 km est de Braşov, 74 km nord-est de Ploieşti, 119 km sud de Bacău, 123 km vest de Brăila, 125 km vest de Galaţi, 126 km nord de Bucureşti, 146 km nord-est de Piteşti, 181 km est de Sibiu, 191 km nord de Ruse, 200 km sud-vest de Iaşi.

Cutremur cu magnitudine 4 în zona Vrancea: „Un cutremur puternic poate să se producă oricând în România”
De la începutul acestui an, în România s-au mai produs trei cutremure, unul cu magnitudinea de 3,4 care a avut loc sâmbătă, 1 ianuarie, în judeţul Vrancea, al doilea, de 3,7, înregistrat în cursul dimineţii de duminică, 2 ianuarie, în judeţul Buzău, iar al treilea a avut magnitudinea de 3,3, consemnat luni, 3 ianuarie, în judeţul Vrancea.

În luna decembrie 2021, în România au avut loc 26 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,1 pe scara Richter.

Cel mai important seism din anul precedent a fost înregistrat pe data de 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă