Cutia neagră din avionul părbușit al miliardarului Dan Petrescu nu conține date despre accident

2 săptămâni in urmă 4

Cutia neagră a avionului în care a murit miliardarul Dan Petrescu, alături de întreaga lui familie, găsită în urmă cu trei zile de autoritățile italiene, nu conține niciun fel de date, scrie cotidianul local Corriere del Ticino, care citează surse din ancheta autorităților italiene.

Datele găsite în memoria „cutiei negre” a avionului Pilatus, aeronava privată care s-a prăbușit la Milano, pe 3 octombrie, peste o clădire goală, și în care au murit opt oameni, nu conțin informații despre tragedie. Acesta este rezultatul primelor analize asupra înregistratorului de zbor (care nu e obligatoriu pentru acel tip de aeronavă), preluat de laboratoarele Agenției Naționale pentru Siguranța Zborului. Investigațiile tehnice, însă, nu sunt finalizate.

În urmă cu trei zile Parchetul a dispus deschiderea cutiei negre și preluarea datelor din ea. Din primele analize a reieșit că ultimele date înregistrate în dispozitiv sunt din aprilie trecut și că nu ar exista niciuna referibilă la următoarele luni și la ziua accidentului.

Genul respectiv de „cutie neagră” trebuie activat, urmând anumite proceduri, și trebuie, de asemenea, întreținut în mod constant.

Dacă lipsa datelor despre ziua prăbușirii avionului va fi confirmată definitiv la încheierea expertizei tehnice, ancheta va trebui să se axeze pe alte ipoteze pentru a stabili ce s-a întâmplat. Se vor analiza din nou filmările cu prăbușirea, dialogurile dintre pilot și turnul de control de pe Linate, părțile rămase ale aeronavei, inclusiv o parte a motorului, și expertizele medico-legale ale rămășițele victimelor și în special ale pilotului.

Printre ipotezele luate deja în considerare în investigații se numără eroarea umană, adică o manevră greșită sau riscantă în timpul unei schimbări de curs, sau o îmbolnăvire a pilotului. Nici problemele sau erorile avionului Pilatus nu pot fi excluse. Pilotul, însă, nu a emis nicio alarmă în acest sens spre turnul de control, căruia îi ceruse ca traseul să fie schimbat și să se întoarcă la aeroport, la scurt timp după decolare.

Avionul Pilatus PC-12 pilotat de miliardarul român Dan Petrescu s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Milano Linate, pe 3 octombrie. Accidentul aviatic s-a soldat cu moartea celor opt persoane de la bord. Printre ele, soția și fiul miliardarului și alți cinci prieteni, care zburau spre Sardinia.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă