Curtea bisericii unde are loc priveghiul șoferului de microbuz ucis la Bolintin, împânzită de polițiști și jandarmi

1 săptămână in urmă 12


Ieri, prefectul de Giurgiu, Aneta Matei, a anunțat constituirea unei zone de siguranță publică în Bolintin-Vale, unde un șofer a fost lovit cu o piatră duminică și a murit la spital. Imaginile Libertatea vorbesc de la sine.


După două zile de proteste la Bolintin-Vale, unde localnicii s-au revoltat în urma morții unui șofer de microbuz ucis cu piatra, orașul este ticsit de forțe de ordine.


Spre deosebire de perioada de dinainte de incident, când existau doar 24 de polițiști în oraș, împărțiți pe ture, acum sunt câteva zeci de jandarmi și polițiști care patrulează prin toată localitatea.


Astfel, la priveghiul șoferului de microbuz, care va fi înmormântat abia mâine, jandarmii patrulează prin curtea bisericii, în timp ce o mașină de Poliție stă în afara lăcașului de cult.


Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost adus în jurul prânzului.


O mașină de Poliție este parcată la poarta bisericii

De ce se protestează


Protestele au început în Bolintin-Vale miercuri seară, după ce bărbatul lovit cu o piatră duminică s-a stins la spital.


Sute de localnici au ieșit și miercuri, dar și joi noapte și au scandat împotriva unei familii de romi din care face parte atacatorul de 18 ani.


E vorba de o familie venită din județul Dâmbovița, din Răcari și Târgoviște, în ultimul deceniu, stabilită într-o zonă limitrofă, aproape de râul Sabar.


Localnicii spun că membrii familiei umblă înarmați cu cuțite și terorirează comunitatea. În replică, aceștia spun că nu este adevărat, dar „înțeleg” protestele comunității după uciderea bărbatului.


Oamenii din Bolintin-Vale cer alungarea familiei care creează probleme, demolarea caselor ridicate fără autorizație și mărirea efectivelor de polițiști în oraș.Citeşte Articolul Întreg pe Sursă