Curte în stil minimalist: 3 idei de amenajare

1 săptămână in urmă 13

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 18:39

286 citiri

 3 idei de amenajare

Tocmai te-ai mutat la casă și cauți idei pentru amenajarea curții? Sau dorești să schimbi aspectul celei actuale pentru unul mai modern și spațios? Noi avem câteva idei și sfaturi utile pentru tine care vor aduce îmbunătățiri curții tale și îți vor aduce o stare de liniște și relaxare.

Cum îți amenajezi curtea în stil minimalist?

Minimalismul este definit prin sintagma “less is more” și presupune existența a cât mai puține elemente în perspectiva vizuală. Acesta este un stil estetic menit să creeze un sentiment de organizare, fără excese, care să aducă într-un spațiu doar strictul necesar. Prin urmare, curtea ta nu trebuie să fie înțesată cu tot felul de obiecte care să fure priveliștea. Poți opta pentru o reorganizare strategică.

1. Delimitarea spațiului pentru relaxare

Este important să delimitezi spațiul în care urmează să stai alături de prieteni și familie în curte pentru a vă bucura de vremea de afară. Mai ales dacă ai o curte mică, poți opta pentru crearea unui foișor sau a unui loc desemnat anume unde să pui câteva canapele sau scaune în jurul unei mese.

Zona verde poate fi separată de acest spațiu prin plasarea unor ghivece cu flori sau plante decorative voluminoase, care să creeze un spațiu cât mai natural. Pentru delimitare, îți recomandăm și plasa de gard găsită pe Mathaus. Aceasta îți va proteja totodată plantele, în special dacă deții un patruped curios. Plasa de gard este o soluție potrivită și în cazul curților mari pentru împrejmuirea zonelor cu pomi fructiferi.

2. Alei pavate

Dacă spațiul tău exterior nu este pavat încă, îți propunem crearea unor alei în mod strategic cu rolul te a-ți îmbunătăți curtea atât din punct de vedere estetic, cât și în sens practic, pentru a te deplasa mai ușor fără afectarea spațiului verde. O curte amenajată în stil minimalist presupune adaptarea unor soluții moderne la probleme uzuale. Aleile pavate îți vor facilita accesul către zone diferite ale curții și îi vor conferi un aspect ordonat și îngrijit.

Dacă optezi pentru un foișor, acesta poate fi punctul de întâlnire al aleilor din curtea ta. Așa cum se spune că bucătăria este inima unei case, la fel și spațiul tău de relaxare va fi un loc central conectat astfel la restul curții.

3. Mobilier și decorațiuni

Există deja pe piață o gamă largă de mobilier pentru exterior care va face petrecerea timpului în curte și mai plăcut. Pentru o grădină în stil minimalist poți opta pentru balansoare, șezlonguri sau un set de masă cu scaune în nuanțe închise sau în culori neutre.

Dacă îți dorești să oferi curții tale un aspect cât mai primitor, plantele ornamentale nu trebuie să lipsească. Poți opta pentru achiziționarea florilor sau arbuștilor în ghivece, dacă spațiul nu îți permite să le plantezi direct în pământ. De asemenea, pentru iluminare, poți cumpăra ghirlande cu beculețe pe care să le așezi în zona spațiului de relaxare sau poți alege lămpi solare cu LED.

Câteva mici artificii pot schimba cu totul aspectul curții tale. Amenajarea acesteia în mod corespunzător este foarte importantă deoarece îți va influența starea de spirit atunci când ieși din casă. Îți recomandăm să nu lași la vedere în curte nimic din ce ți-ar putea perturba starea de zen nou dobândită.

Citeste si:

PSD va avea un candidat pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, anunță Sorin Grindeanu

Vicepreşedintele Camerei Deputaților, Sorin Grindeanu, de la PSD, a declarat, miercuri, 13 octombrie, la Parlament, că social-democraţii vor avea un candidat pentru şefia Camerei Deputaţilor,...

 „Nu a fost nicio concluzie. Mi se pare normal ca AUR-PSD-USR să vină cu o soluţie”

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat miercuri, 13 octombrie, după negocierile cu USR, UDMR și minoritățile naționale, că în urma discuției nu s-a format nicio concluzie și a...

Sursa: Ziare.com

Digi24.ro

Digi24.ro

Eva.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă