Cursurile online, prelungite până pe 8 februarie în România. Anunțul ministrului Educației

1 lună in urmă 54

Ministrul a precizat că, deși prelungirea se putea face până la finalul anului școlar, a refuzat, pentru că dorește deschiderea cât mai repede a școlilor.

„Avem mâine (miercuri – n.red.) ședință de guvern. Vom avea o ordonanță de urgență prin care putem să continuăm învățământul online. Așa cum am început semestrul întâi, cu siguranță îl vom termina, online. Speranța și dorința noastră este să organizăm semestrul doi într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat. Ca să poată să fie finalizate e nevoie de o schimbare la legea 55, care dădea dreptul ministrului Educației să decidă trecerea în online până la 31 decembrie 2020.

Am fost pus în fața unei întrebări: <<Dacă inițiem ordonanță de urgență pentru învățământul online, haideți să inițiem până în septembrie 2021>>. Am refuzat acest lucru și am spus <<Nu>>. Îl inițiem până în data de 8 februarie. Deci cu bună știință mi-am am redus dreptul de a decide peste data de 8 februarie învățământului online”, a declarat, marți seară, Sorin Cîmpeanu, la o televiziune de știri, potrivit mediafax.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă