Cursurile față în față la facultate, condiționate de vaccinare? Universitățile din Anglia sunt sceptice că i-ar putea forța pe studenți să dovedească faptul că s-au vaccinat

1 lună in urmă 21

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2020/11/dreamstime_m_181436045-e1605519714666.jpg
Universitățile din Anglia sunt sceptice cu privire la ideea de a-i obliga pe studenți să dovedească faptul că s-au vaccinat, pentru a putea participa fizic la cursuri în noul an academic, potrivit The Guardian. Planuri în acest sens au fost vehiculate de autorități și reprezentanți ai mediului academic, dar în prezent sunt criticate atât de către sindicate, cât și de către organizații ale studenților. În aceste condiții, se întărește convingerea că o astfel de măsură ar fi nefuncțională, potrivit sursei citate.

University and College Union (UCU), care reprezintă personalul academic și de sprijin, a declarat că vaccinările obligatorii ar fi „extrem de discriminatorii” atât pentru cei care nu pot fi vaccinați, cât și pentru studenții internaționali. Pe de altă parte, oficialii englezi au refuzat să excludă această idee.

Uniunea Națională a Studenților din Anglia a condamnat această propunere și a spus că guvernul pare să „alinieze studenții ca țapi ispășitori pentru propriile lui eșecuri”. O altă problemă este costul aplicării unei astfel de politici și modul în care aceasta ar fi realizată, de exemplu, dacă ar rămâne la latitudinea profesorilor să verifice starea vaccinului studenților înainte de a li se permite accesul.

The Guardian face trimitere și la opinii ale organizațiilor de profesori, potrivit cărora există rezerve în privința posiibiltății ca reprezentanți ai mediului academic să verifice la poartă’ dacă studenții au certificatele de vaccinare necesare. În plus, precizează sursa, există speculații că astfel de planuri ar fi fost vehiculate mai mult pentru a determina o creștere a ratei vaccinării în rândul tinerilor.

Publicația mai arată că, în timp ce reprezentanții universităților sprijină campania de vaccinare, există temeri privind neajunsurile legale ale unui astfel de plan, unii studenți putând contesta în instanță un sistem de predare online / cu prezență fizică sau de cazare în campus în funcție de vaccinare, având în vedere că astfel de prevederi nu existau în momentul în care s-au înscris la facultate.

Astfel de măsuri de condiționare a prezenței fizice de vaccinare și testare au fost discutate și în mediul academic românesc. În timp ce mai multe universități au anunțat, deocamdată, doar că vor începe cursurile cu prezență fizică, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a anunțat, joi, că reia, din toamnă, cursurile cu prezență fizică. Cei nevaccinați sau care nu fac teste regulate vor învăța online.

  • Întrebat în ce modalitate va putea verifica universitatea dacă studenții nevaccinați se testează zilnic sau la câteva zile, rectorul Daniel David a spus: “sunt lucruri de detaliu pe care fiecare facultate le va stabili în toamnă. (…) Vă garantez un lucru: așa cum am trecut de la o săptămână la alta de la învățământ clasic la cel online, aceasta [N. Red. – verificarea testării studenților] va fi o mică problemă”.

Foto: © Arne9001Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Universitatea “Babeș-Bolyai” reia, în toamnă, cursurile cu prezența fizică pentru studenții vaccinați, care au trecut prin boală sau care se testează regulat. Ceilalți participă online

Articolul Cursurile față în față la facultate, condiționate de vaccinare? Universitățile din Anglia sunt sceptice că i-ar putea forța pe studenți să dovedească faptul că s-au vaccinat apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă