Curs BNR pentru 8 septembrie 2021. Care sunt cotațiile de azi

1 lună in urmă 19

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs pentru monedele de circulație internațională precum: euro, dolar și liră sterlină. Iată evoluția monedelor și modificările din dreptul Indicelui ROBOR! Care sunt schimbările cotațiilor?

Curs BNR pentru 8 septembrie 2021

Specialiștii de la Banca Națională a României au pus la dispoziție tuturor noile cotații. Valorile totale ale monedelor de circulație internațională precum: dolar, euro și liră sterlină urmează să fie actualizate aici în jurul orelor 13:10.

Până atunci, ai mai jos evoluția acestora și  modificările din dreptul Indicelui ROBOR! Indicele ROBOR calculat la 3 luni s-a majorat cu +0.01, ajuns astfel la 1.61%. Cel calculat la 6 luni a rămas la 1.73%, iar cel calculat la 12 luni a scăzut cu -0.01, ajuns astfel la 1.82%.

Curs BNR pentru: euro

Specialiștii de la Banca Națională a României au indicat în cursul precedent valoarea totală de 4.9488 Lei în dreptul monedei euro, alături de variația pozitivă de +0.0013 Lei.

Curs BNR pentru: dolar

Specialiștii de la Banca Națională a României au indicat valoarea totală de 4.1693 Lei a monedei dolar în cursul anterior, alături de variația negativă de -0.0025 Lei.

Curs BNR pentru: liră sterlină

Valoarea totală din cursul anterior a monedei liră sterlină a fost de 5.7591 de Lei, alături de variația negativă de -0.0136 de Lei, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Măsuri importante BNR

-măsuri de politică monetară: (1) reducerea ratei dobânzii de politică monetară cu 0,5 puncte procentuale, de la 2,5% la 2% și (2) îngustarea coridorului format de ratele dobânzilor facilităților permanente în jurul ratei dobânzii de politică monetară la ±0,5 puncte procentuale de la ±1 punct procentual. Astfel, rata dobânzii pentru facilitatea de depozit se menține la 1,5%, iar rata dobânzii Lombard se reduce la 2,5% de la 3,5%. Efectul așteptat va fi acela de a scădea dobânzile la credite atât pentru populație, cât și pentru companii; (3) furnizarea de lichiditate băncilor și (4) cumpărarea de titluri de stat în lei de pe piața secundară pentru finanțarea în bune condiții a economiei reale și a sectorului public.

-măsuri privind flexibilizarea cadrului de reglementare pentru ca instituțiile de credit și IFN-urile să poată ajuta persoanele și companiile cu credite: împrumutătorii vor putea să amâne la plată creditele oricărei persoane fizice și juridice afectate de epidemia COVID‑19, fără aplicarea condițiilor ce vizează gradul de îndatorare, limitarea creditului în funcție de valoarea garanției și durata maximă a creditului de consum.

-măsuri privind rezoluția bancară: amânarea cu 3 luni, cu posibilitate de prelungire până la 6 luni, a termenului de colectare a contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară pentru anul 2020; amânarea termenelor de raportare a unor informații aferente planificării rezoluției.

The post Curs BNR pentru 8 septembrie 2021. Care sunt cotațiile de azi appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă