Curs BNR pentru 6 ianuarie 2022. Ce se întâmplă cu moneda europeană la început de an?

2 săptămâni in urmă 13

Finalul de an a prins moneda europeană la un curs pozitiv. În primele zile din 2022 s-a înregistrat o aparentă stabilitate a leului în fața monedei europene. Pe 4 și 5 ianuarie leul a mai câștigat ceva teren în fața principalei monede europene. Astăzi avem un nou curs BNR pentru 6 ianuarie 2022. După ora 13:00 vom afla ce se întâmplă cu moneda europeană la început de an.

Ce se întâmplă cu moneda europeană la început de an?

Forintul maghiar și coroana cehă și-au extins creșterile miercuri, în timp ce leul românesc a început în forță anul 2022, stimulat de așteptările privind majorarea ratei dobânzii și de noi poziționări.

Analiștii văd câștiguri pentru monedele din regiune în 2022, pe măsură ce băncile centrale continuă să înăsprească politica pentru a lupta împotriva inflației, care a urcat la niveluri maxime de mai mulți ani.

Banca Națională a României a majorat  pe 9 noiembrie, rata dobânzii de politică monetară cu 25 de puncte de bază, până la 1,75%. Aceasta a fost a doua majorare consecutivă de către consiliul de administrație al BNR, după o creștere de 25 de puncte de bază în octombrie.

De asemenea, banca centrală a majorat rata Lombard cu 50 pb, la 2,5%. Banca centrală a acționat în condițiile în care datele privind inflația au continuat să crească, ajungând la 6,3% în septembrie, față de 5,3% în august. Inflația de bază ajustată anual a ajuns la 3,6%, în creștere de la 2,9% în august.

Ținta de inflație a BNR este de 2,5%. NOua decizie, plus majorarea ratei dobânzii vin în întâmpinarea deprecierii leului pe piața financiară. CU toate astea se așteaptă o modificdare a ratei de scimb a monedei europene. Când se va întâmpla asta, rămâne de văzut.

Deocamdată, astăazi avem un nou curs, și vom vedea după ora 13:00 vom afla ce se întâmplă cu moneda europeană la început de an.

Noul CURS BNR este cel publicat la cursul zilei de astăzi, după ora 13:00.

Curs BNR pentru 6 ianuarie 2022

Curs BNR pentru 6 ianuarie 2022: Euro

1 euro =  lei (Lei)

Un euro are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de o variație negativă de lei.

Curs BNR pentru 6 ianuarie 2022

Curs BNR pentru 6 ianuarie 2022: Dolar

1 dolar = Lei (Lei)

Un dolar are cursul prezentat la valoarea de Lei, alături de o variație negativă de Lei.

Curs BNR pentru 6 ianuarie 2022

Curs BNR pentru 6 ianuarie 2022: Lira sterlină

1 liră =   Lei ( Lei)

O liră sterlină are cursul prezentat la valoarea de  Lei, alături de variația pozitivă de  Lei.

Curs BNRIndicele ROBOR stabilit de BNR pe 6 ianuarie 2022

Conform datelor oficiale publicate de BNR, Indicele ROBOR a crescut față de ziua anterioară, după cum urmează:

 

  • Indicele ROBOR la o lună: 2.81
  • Indicele ROBOR la trei luni: 2.96
  • Indicele ROBOR la șase luni: 3.12
  • Indicele ROBOR la douăsprezece luni: 3.20

The post Curs BNR pentru 6 ianuarie 2022. Ce se întâmplă cu moneda europeană la început de an? appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă