Curs BNR pentru 28 iulie 2021. Care sunt valorile de azi

2 luni in urmă 30

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar. Află care sunt noile valori ale monedelor de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină! Ai mai jos evoluția acestora, variațiile negative și positive și schimbările Indicelui ROBOR din ultima perioadă.

Curs BNR pentru miercuri, 28 iulie 2021

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar pentru a indica noile valori și cotațiile acestora. Cotațiile vor fi actualizate în jurul orelor 13:10 aici și pe site-ul oficial al BNR.

Până atunci, ai mai jos evoluția monedelor de circulație internațională precum: euro, dolar sau liră sterlină și a Indicelui ROBOR. Indicele calculat la 3 luni a crescut cu +0.01, ajuns la 1.52%, iar cel calculat la 6 luni a rămas la fel la 1.65%. Indicele ROBOR calculat la 12 luni a crescut și el cu +0.01, ajuns la 1.76%.

Curs BNR pentru: euro

Un euro a avut în cursul precedent valoarea totală de 4.9194 Lei, alături de variația negativă de -0.0014 Lei, conform Băncii Naționale a României.

Curs BNR pentru: dolar

Un dolar a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.1766 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0050 Lei, au arătat specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: liră sterlină

O liră sterlină a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 5.7550 de Lei, alături de variația pozitivă de +0.0007 de Lei, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Măsuri BNR impuse în contextul pandemie

-măsuri privind rezoluția bancară: amânarea cu 3 luni, cu posibilitate de prelungire până la 6 luni, a termenului de colectare a contribuțiilor anuale la fondul de rezoluție bancară pentru anul 2020; amânarea termenelor de raportare a unor informații aferente planificării rezoluției.

-măsuri operaționale: asigurarea unei bune funcționări a sistemelor de plăți și de decontare în monedă națională, în vederea desfășurării, în condiții normale, a tranzacțiilor comerciale și financiare; BNR va asigura bancilor fluxuri neîntrerupte de numerar pentru toate operațiunile, inclusiv cele de lichidități pentru bancomate.

  • Cum intervine BNR pe piața valutară pentru a evita fluctuațiile mari?

Mugur Isărescu a venit cu precizări în privința intervenției BNR asupra pieței valutare.

„Datoria publică a României, care tocmai a ajuns la 50% din PIB, ar trebui să rămână sub 60% din PIB, poate chiar 55% din PIB, iar într-un timp rezonabil deficitul bugetar ar trebui să scadă sub 3% din PIB. Pentru reducerea datoriei şi a deficitului este nevoie de reformă, de creşterea veniturilor bugetare, de o disciplină a cheltuielilor, precum şi de evitarea tuturor excepţiilor la încasările bugetare”
Mugur Isărescu

The post Curs BNR pentru 28 iulie 2021. Care sunt valorile de azi appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă