Curs BNR pentru 12 ianuarie. Noile valori ale monedelor

1 săptămână in urmă 8

Speciali╚Ötii au emis un nou curs pentru ziua de 12 ianuarie. Care sunt noile valori ale monedelor de circula╚Ťie interna╚Ťional─â precum: euro, dolar sau lir─â sterlin─â? Ai mai jos evolu╚Ťia Indicelui ROBOR din ultima perioad─â!

Curs BNR pentru 12 ianuarie 2022

Speciali╚Ötii de la Banca Na╚Ťional─â a Rom├óniei au indicat noi valori pentru monedele de circula╚Ťie interna╚Ťional─â precum: euro, dolar sau lir─â sterlin─â. Acestea urmeaz─â s─â ├«╚Öi fac─â apari╚Ťia ├«n jurul orelor 13:10 aici ╚Öi pe site-ul oficial al BNR.

P├ón─â atunci, ai mai jos evolu╚Ťia acestora ╚Öi a Indicelui ROBOR. Indicele ROBOR calculat la 3 luni a crescut cu +0.02, ajuns la 3.07%, cel la 6 luni a crescut cu +0.02, ajuns la 3.2%, iar cel la 12 luni a crescut cu +0.02, ajuns astfel la 3.28%.

  • Cum explic─â speciali╚Ötii schimb─ârile ROBOR?

ÔÇ×ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata de dob├ónd─â la care o banc─â ├«mprumut─â lichiditate altor b─ânci. Ratele de referint─â ROBOR se stabilesc pentru 8 scaden╚Ťe: O/N (overnight), T/N (tomorrow), 1W (1 s─âpt─âman─â), 1M (1 lun─â), 3M (3 luni), 6M (6 luni), 9M (9 luni) ╚Öi 12M (12 luni)ÔÇŁ, arat─â site-ul oficial al BNR.

Curs BNR pentru: euro

Un euro a avut ├«n cursul prezentat anterior valoarea total─â de 4.9452 Lei, al─âturi de varia╚Ťia pozitiv─â de +0.0013 Lei, arat─â speciali╚Ötii de la Banca Na╚Ťional─â a Rom├óniei.

Curs BNR pentru: dolar

Un dolar a avut ├«n cursul anterior valoarea total─â de 4.3637 Lei, al─âturi de varia╚Ťia negativ─â de -0.0010 Lei, au ar─âtat speciali╚Ötii de la Banca Na╚Ťional─â a Rom├óniei.

Curs BNR pentru: lir─â sterlin─â

O lir─â sterlin─â a avut ├«n cursul anterior valoarea total─â de 5.9370 Lei, al─âturi de varia╚Ťia pozitiv─â de 5.9370 Lei, au ar─âtat speciali╚Ötii de la Banca Na╚Ťional─â a Rom├óniei.

ÔÇ×Se r─âspunde astfel interesului public legitimÔÇŁ

ÔÇ×├Äncep├ónd cu data de 1 decembrie 2021, Banca Na┼úional─â a Rom├óniei va pune ├«n circula┼úie o bancnot─â cu valoarea nominal─â de 20 lei. Noua bancnot─â va fi prezentat─â publicului vineri, de guvernatorul BNR, Mugur Is─ârescu.

Este prima bancnot─â cu putere circulatorie pe care este prezent─â o personalitate feminin─â: Ecaterina Teodoroiu. Se r─âspunde astfel interesului public legitim, care a g─âsit o larg─â sus╚Ťinere la nivelul societ─â╚Ťii, sus╚Ťin├óndu-se consolidarea egalit─â╚Ťii de gen ╚Öi a rolului major al personalit─â╚Ťilor feminine ├«n istoria ╚Öi societatea rom├óneasc─âÔÇŁ, anun╚Ť─â BNR.

ÔÇ×Punerea ├«n circula╚Ťie a bancnotei cu valoarea nominal─â de 20 lei se va face prin sucursalele regionale Bucure╚Öti, Cluj, Constan╚Ťa, Dolj, Ia╚Öi ┼či Timi╚Ö ale B─âncii Na┼úionale a Rom├óniei, cu ocazia efectu─ârii pl─â╚Ťilor ├«n numerar c─âtre institu╚Ťiile de credit/Trezoreria StatuluiÔÇŁ, potrivit comunicatului de pres─â transmis de Banca Na╚Ťional─â a Rom├óniei despre noua bancnot─â ce a fost pus─â ├«n circula╚Ťie de la 1 decembrie a.c.

The post Curs BNR pentru 12 ianuarie. Noile valori ale monedelor appeared first on IMPACT.

Cite┼čte Articolul ├Äntreg pe Surs─â