Curs BNR pentru 12 august 2021. Cât este euro

2 luni in urmă 18

Specialiștii de la Banca Națională a României au emis un nou curs valutar pentru azi. Care sunt valorile noi ale monedelor de circulație precum: euro, dolar sau liră sterlină? Iată modificările recente ale Indicelui ROBOR și valorile precedente ale monedelor!

Curs BNR pentru joi, 12 august 2021

Specialiștii vin cu noi vești în dreptul cursului valutar pentru azi, 12 august. Cotațiile de azi urmează să fie actualizate în jurul orelor 13:10 aici, dar și pe site-ul oficial al BNR, dar până atunci poți urmări aici evoluția monedelor de circulație internațională. De asemenea, tot aici găsești și schimbările din dreptul Indicelui ROBOR.

Indicele ROBOR calculat la 3 luni a indicat o schimbare pozitivă cu +0.01, ajuns astfel la 1.53%. Indicele calculat la 6 luni a rămas la 1.65% și cel calculat la 12 luni a rămas la 1.76%, valori din cursul anterior.

„Calea către zona euro a fost întârziată de criza coronavirusului. Vom face totul pentru a atinge acest obiectiv. Este necesară o convergență reală și vom suplini întârzierea dintre 2021 și 2024.

Trebuie să fim conștienți de faptul că aderarea la zona euro va fi posibilă numai după 2024. După cum îl văd, am putea intra în zona euro după 2024 – 2025 și am putea adopta euro în 2027 sau 2028”
Florin Cîțu

Curs BNR pentru: euro

Un euro a avut în cursul anterior valoarea totală de 4.9158 Lei, alături de variația negativă de -0.0003 Lei, conform specialiștilor de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: dolar

Un dolar a avut în cursul prezentat anterior valoarea totală de 4.1972 Lei, alături de variația pozitivă de +0.0044 Lei, mai arătau specialiștii de la Banca Națională a României.

Curs BNR pentru: liră sterlină

Specialiștii de la Banca Națională a României au indicat în cursul anterior că valoarea totală a lirei sterline a fost de 5.7973 de Lei, alături de variația negativă de -0.0123 de Lei.

BNR – proiect de twinning

„La data de 22 iulie a.c. Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a notificat Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (Punct Național de Contact) cu privire la câștigarea procesului de selecție pentru proiectul de twinning „Strengthening supervision, corporate governance and risk management in the financial sector” – MD 20 ENI FI 01 21R2 (MD/36) de către consorțiul format din Banca Națională a României, Banca Centrală a Regatului Țărilor de Jos și Banca Lituaniei.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului EU4Moldova: Facility to support the health response to the COVID-crisis and Association Agreement related Reforms, urmează a se derula pe o perioadă de 24 de luni și se adresează Băncii Naționale a Moldovei și Comisiei Naționale a Pieței Financiare din Republica Moldova”
(Sursa: bnr.ro)

The post Curs BNR pentru 12 august 2021. Cât este euro appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă