Cum vrea Germania vrea să mărească perioada de utilizare a telefoanelor mobile. Giganții din domeniu se opun

1 lună in urmă 52

Uniunea Europeană ar putea adopta, la propunerea Germaniei, o hotărâre care ar obliga producătorii să livreze update-uri de securitate pentru telefoanele vândute vreme de şapte ani din momentul lansării.

Comisia Europeană, care lucrează la un proiect de lege ce ar impune producătorilor de telefoane o perioadă de cinci ani în care să livreze update-uri de securitate, a primit o nouă propunere, mai strictă, din partea Germaniei.

Astfel, guvernul federal al Germaniei vine cu două condiţii. Prima este ca perioada obligatorie de update-uri de securitate pe care producătorii trebuie să le asigure să fie crescută la şapte ani. A doua include, alături de update-urile de securitate, condiţia asigurării pieselor de schimb.

Practic, toţi producătorii de telefoane ar trebui să asigure pe teritoriul Uniunii Europene şapte ani de update-uri de securitate şi de piese de schimb pentru dispozitivele vândute în UE.

Propunerea ar putea ajuta utilizatorii să folosească un telefon mai mult de 2,5 - 3,5 ani, cât este media în prezent. Oficialii germani spun că, prin schimbarea mai puţin frecventă a telefoanelor, ar fi protejat şi mediul înconjurător.


Bineînţeles, producătorii de telefoane se opun acestei propuneri, prin grupul de sprijin DigitalEurope, care-i numără printre membri, pe Google, Apple şi Samsung. Aceştia vor doar trei ani de update-uri se securitate, iar reglementarea privind piesele de schimb să aibă în vedere doar ecranele şi bateriile, nu camerele foto, difuzoarele şi celelalte componente care s-ar putea defecta.

Dacă propunerea actuală va fi adoptată, ar urma să intre în vigoare cândva până în 2023 şi ar putea avea o contribuţie importantă inclusiv la securitatea sistemelor de operare mobile. Dacă Apple oferă cinci ani de update-uri, majoritatea producătorilor de telefoane cu Android se opresc la cel mult trei ani.

Citeste si:

Ce mai fac foștii miniștrii de Interne ai României de după 1989. Fostul demnitar care doar citește presa și cânta la vioară

 "Asta e la viol, mămică!"

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă