Cum vor începe copiii şcoala după Paşte? Anunţul făcut de Ministrul Educaţiei

2 săptămâni in urmă 14

Cum vor începe copiii şcoala după Paşte? Sorin Cîmpeanu a anunţat că revenirea elevilor la şcoală se va face în funcţie de cele trei scenarii cunoscute: verde, galben şi roşu.

Cum vor începe copiii şcoala după Paşte? Sorin Cîmpeanu: Speram ca din septembrie anul scolar sa de deschida in conditii de normalitate

Citeşte şi Cum ar putea să se desfăşoare Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională în localitățile aflate în carantină. Anunţul făcut de Sorin Cîmpeanu!

„Revenirea elevilor la scoala se va face în funcţie de cele trei scenarii: verde, galben şi roşu. Am solicitat ca scolile speciale sa fie redeschise cu prezenta fizică.

Săptămâna viitoare va fi facuta o analiza pentru a se vedea daca se permite o prezenta fizica în şcoli mai mult decat scenariile existente.

Speram ca din septembrie anul scolar sa de deschida in conditii de normalitate. Vom propune ca in contractele de scolarizare să fie prevazuta si predarea şi examinarea online. După ce vom termina aceasta criza sanitara, scoala va merge spre digitalizare.”, a anunţat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

Ministrul Educaţiei a anunţat că aproape 50% dintre profesori sunt vaccinaţi.

„Nivelul de testare în scoli a fost infim. Nu s-a făcut testare în şcoli. Măcar să reuşim să testam elevii cu simptome si pe cei care au fost contact direct cu o persoana confirmata cu covid. la fel şi profesorii”, a mai precizat ministrul.

Citeşte şi EXCLUSIV. Sorin Cîmpeanu: „Luăm în calcul extinderea perioadei de şcoală începând cu anul şcolar următor”

Sorin Cîmpeanu, anunţ despre revenirea la trei trimestre şi examenul pentru cei 10.000 de directori

Ministrul Educaţiei va lansa în toamnă dezbaterea cu privire la revenirea la trei trimestre şi a oferit noi detalii despre examenul pentru cele 10.000 de posturi de directori de şcoală.

„Nu spun că susțin această idee, doar vă rog să vă gândiți. Eu personal nu am înțeles niciodată trecerea la semestre. Nu spun că e rea, nu am înțeles-o eu. Nu am înțeles ce avantaje are, ce avantaj are renunțarea la evaluări, în loc de trei, două. (…) O sa va lansez ca temă de gândire doar, ea va fi lansată și public în dezbatere cel mai târziu în aceasta toamnă. Eu voi asculta cu mare atentie argumentele expertilor în știintele educației”, a declarat Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe din campania „Vaccinare și testare pentru învățare” organizată în județul Prahova.

Sorin Cîmpeanu a precizat că această propunere de modificare a structurii anului școlar este „coroborată cu cea privind extinderea cursurilor”, anul școlar să înceapă de la 1 septembrie.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că îşi doreşte implicarea unor reprezentanţi ai cadrelor didactice din fiecare şcoală în evaluarea şi desemnarea directorilor de şcoli la concursul care va avea loc pentru ocuparea celor aproximativ 10.000 de posturi de directori şi pe care ministrul intenţionează a-l organiza în două etape.

„Am observat că lucrurile impuse de oriunde altundeva din afara şcolii nu generează rezultate. Poţi să fii foarte, foarte bun manager, dacă te respinge colectivul de cadre didactice din şcoală, nu cred că ai şanse şi cred că elevii sunt primii care pierd din aceste conflicte pe care le-am văzut în multe şcoli din România între conducerea şcolii şi colectivul de cadre didactice”, consideră Sorin Cîmpeanu.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă