Cum vor fi testați angajații nevaccinați după obligativitatea certificatului verde. PSD a făcut propunerea

3 săptămâni in urmă 30

La negocierile din aceste zile dintre PSD și PNL s-au tot discutat tot felul de proiecte. Printre acestea PSD a propus și o nouă formulă de testare PCR a angajaților instituțiilor de stat, în contextul în care se va introduce certificatul verde la locul de muncă în anumite domenii de activitate.

PSD propune o nouă lege a certificatelor verzi și testarea angajaților

Marcel Ciolacu, conform unor surse politice, negociază din poziția avantajoasă pentru formațiunea sa politică, cu cei de la PNL. Deși în urmă cu câteva zile Florin Cîțu anunța obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, PSD negociază și acest proiect de lege, dar cu anumite modificări, față de cele propuse inițial de premierul interimar.

Sursele politice spun că propunerea PSD este de a testa PCR odată la cel puțin 30 de zile angajații din domeniile unde noua lege a certificatului verde va deveni obligatorie. Noile amendamente vin ca urmare a propunerilor făcute de PNL și premierul interimar cu privire la noua lege a obligativității certificatului verde la locul de muncă, iar PSD, spun aceleași surse, mai cere ca cei vaccinați cu cel puțin o doză de vaccin să poată merge la muncă fără alte restricții.

În același timp Marcel Ciolacu și PSD, spun cei implicați direct, ar mai cere ca testările PCR pentru toți angajații din sistemul medical, nevaccinați, să se facă pe baza deconturilor venite din partea statului, și nu pe banii acestora. Un alt amendament la legea propusă de Cîțu ar fi eliminarea prevederii potrivit căreia dacă sunt sub 50 de persoane în clădire de birouri să nu fie nevoie de certificat.

„Trebuie să susținem antreprenorii”

În contextul noilor restricții și a legii de obligativitate a certificatului verde, PSD pune presiune pe Cîțu și PNL pentru a modifca și a adăuga aceste amendamente. Aceleași surse, conform G4Media, spun că noul proiect, propus de PSD, ar putea intra în discuții săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaților. Tot în același context, Florin Cîțu declara recent că este necesară legea pentru a putea susține afacerile private din România:

„Trebuie să susținem antreprenorii și, cu siguranță vom trece aceste amendamente cât mai curând. Sunt sigur că în următoarele sesiuni ale parlamentului ele vor trece. Cel cu certificatul verde este foarte important să treacă.

Am încercat să găsim măsuri prin care să nu închidem economia. Această măsură este cea mai non-invazivă, dacă se poate spune așa ceva, în contextul acestui val patru.”, a declarat Cîţu, la finlaul zilei de ieri.

The post Cum vor fi testați angajații nevaccinați după obligativitatea certificatului verde. PSD a făcut propunerea appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă