Cum vor fi distribuite cele 150.000 de doze de vaccin primite miercuri de România

1 lună in urmă 1

Cele 150.000 de doze de vaccin care au ajuns miercuri în România vor fi transportate la centrele regionale de distribuție, de unde vor pleca mai departe către centrele de vaccinare. Ele vor începe să fie administrate în paralel cu vaccinurile sosite în tranșa a doua, anunță Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea.

Cea de-a treia tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech, constând în 150.150 doze, a sosit miercuri în România pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Transportul a fost asigurat de firma producătoare, inclusiv în momentul transportului la sol, potrivit unui comunicat de presă CNCAV. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, se mai arată în comunicat.

Cele 150.000 de doze sunt distribuite astfel:

Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti - 39.975 dozeCentrul Regional de Distribuţie Braşov - 26.325 dozeCentrul Regional de Distribuţie Cluj - 20.475 dozeCentrul Regional de Distribuţie Constanţa - 20.475 dozeCentrul Regional de Distribuţie Craiova - 13.650 dozeCentrul Regional de Distribuţie Iaşi - 17.550 dozeCentrul Regional de Distribuţie Timişoara - 11.700 doze

„Din cea de-a doua tranşă de vaccinuri, sosită în România la 29 decembrie 2020 (de 140.400 doze), s-au distribuit 80.935 doze, din care numai astăzi, 6 ianuarie, 13.925 doze, către direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, după cum urmează: DSPM Bucureşti, DSP Alba, DSP Arad, DSP Argeş, DSP Botoşani, DSP Bihor, DSP Caraş-Severin, DSP Cluj, DSP Covasna; DSP Galaţi; DSP Ilfov; DSP Sălaj; DSP Suceava, DSP Timiş, DSP Vâlcea”, mai arată sursa citată.

Potrivit CNCAV, în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze din cea de-a doua tranşă, cât şi cele venite în a treia tranşă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi Centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă